Spinvis samen met Saartje Van Camp

Spinvis samen met Saartje Van Camp

zo 9 maart - 14:30 uur

Tickets   Event

Spinvis

Spinvis is een van de eigenzinnigste en veelzijdigste artiesten in het Nederlandse poplandschap. Hij maakt muziek die niet zomaar onder een noemer onder te brengen is. Het is muziek gemaakt uit samples en geluiden die variëren van speelgoed, fluitjes, vocoders, pannendeksels en andere rariteiten. De teksten zijn poëtisch en gaan vaak over mensen die niet helemaal mee kunnen komen, die een beetje getekend zijn door het leven.

Spinvis ontving diverse prijzen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs, de Johnny van Doornprijs en de Gouden Notekraker. In oktober 2020 verscheen zijn geweldig ontvangen album 7.6.9.6.: “De liedjes zijn met nóg meer zorg aangekleed dan voorheen.” – de Volkskrant

Saartje Van Camp

Nederlandstalige popmuziek met teksten en melodieën die uit een heel eigen wereld lijken te komen. Een wereld tussen alles in. Tussen het vanzelfsprekende en het vreemde. Tussen wat is en wat had gekund. Tussen Vlaanderen waar Saartje vandaan komt en Nederland waar ze woont.

Eerder verscheen van haar Walla Kristalla met oude melodieën en liedjes van overal in de wereld die ze verzamelde en opnieuw op muziek zette. Haar nieuwe album dat dit jaar uitkwam bij Excelsior Recordings is dus niet haar eerste plaat, maar kan toch een debuut genoemd worden. Ze schreef alle teksten en muziek zelf en nam alles zelf op in de studio bij haar woonboot.

Haar muziek bestrijkt een weids landschap van elektronische en akoestische instrumenten. Zang, cello, samplers, synths, wat ze ook tegenkomt… alle klanken zijn welkom en bruikbaar. Een hersenschudding, een alledaags gesprek in een winkel, het stilstaan in een file, het stille protest van in het wit geklede vrouwen op een plein in Minsk, alles kan een lied zijn in de wereld van Saartje Van Camp.

foto: Barnaby Irish

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  9 maart 2025
  Deur open: 14:15 uur
  de zaal
  Entree: € 23,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda