Susies Haarlok speelt : ECHT!?

Susies Haarlok speelt : ECHT!?

do 12 december

ECHT!? een ongelofelijke deeptruth kwantum bat trip

Is een deepfake echt? Hoe maken we een foto van een zwart gat dat niet te zien is? Kunnen we communiceren met mensen die aan het dromen zijn? Wat ziet een bij wat jij niet ziet?

Na GROEI (2021) maken Veenfabriek en Susies Haarlok ECHT: een caleidoscopische trip op het snijvlak van muziektheater en wetenschap over waarheid, realiteit en perceptie die in het najaar van 2024 in première gaat. De muzikanten van Susies Haarlok en actrice Ruta van Hoof nemen je mee op hun zoektocht. Ze overspoelen je met onnavolgbare (on)waarheden en duiken in de zintuigelijke beleving van een walvis. In een levende video-installatie vloeien avatars samen met een landschap van leugendetectors, reageerbuizen en microscopen. Hoe zie je nog wat echt is? 

Susies Haarlok

Susies Haarlok maakt muziektheater.

Werd officieel opgericht in 2000 en komt voort uit een Haarlemse rockband. De groep was in de beginperiode betrokken bij verschillende toneelvoorstellingen van Toneelschuur Producties in Haarlem. In deze periode maakten zij ook voor het eerst zelfstandig een kleinschalig theaterexperiment: Never a Dull Moment. Daarop volgde het eerste landelijk toerende programma van Susies Haarlok: Majakovski? Majakovski! (2003, regie Bart Danckaert), gebaseerd op de poëzie en het leven van Vladimir Majakovski (1893-1930). Een radio-versie hiervan werd in 2004 integraal live uitgezonden door de VPRO-radio. In 2010 maakte Susies Haarlok onder Orkater met Ibelisse Guardia en Steven de Jong de science fiction voorstelling Wij Weten Ook Niet Wat Er Gaat Gebeuren(in regie van Ivar van Urk). Waarna in 2012 de groep in Orkaters Breaking The News componeerde en speelde (regie: Gijs de Lange).

Susies Haarlok speelde verder onder andere op Oerol, Motel Mozaïque, Festival aan de Werf en Lowlands. En bestaat sinds 2009 uit de muzikanten Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik en Arthur Wagenaar. 

STIP

ECHT!? in de Gelderlandfabriek is een voorstelling met STIP

Bij de STIP voorstellingen koop je van te voren je kaartje via de button op de website, die je door-leidt naar het betaalsysteem van theater de Fransche School.
Hier geef je aan of je de adviesprijs betaalt of je eigen gekozen tarief met een minimum van € 2,50.

  12 december 2024
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: pay what you can

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda