Sven Figee met gast

Sven Figee met gast

zo 18 mei - 14:30 uur

Tickets   Event

Lucky Luke van de Hammond

Er zijn weinig muzikanten bij wie zo’n oneindige stroom aan muzieknoten door het bloed stroomt als bij Sven Figee, alias Sven Hammond (Almelo, 1975). Jazzarrangeur, toetsenist, bandleider, producer, beest achter de knoppen: noem hem hoe je wilt, maar het klopt allemaal.
In 2018 en 2019 speelt hij als solist met het Metropole Orkest, het Jazzorkest van het Concertgebouw en het Residentie Orkest. Met zijn band Sven Hammond betreedt hij het hoofdpodium van onder meer Oerol en vele andere festivals door heel Europa. Hij treedt op met Anouk, Boudewijn de Groot, diens zoon Marcel en met George Kooymans (Golden Earring).
Zijn fysieke manier van muziek maken is een lust voor oog en oor: stomend, rinkelend, piepend, knetterend en bedwelmend, maar ook poëtisch en intens intiem. Én beste baard van Nederland, dat spreekt natuurlijk voor zich.

Rock-’n-roll

Toen hij nog geen baard droeg, stond er nog rock-’n-roll op zijn voorhoofd gedrukt, maar de suggestie dat dat tot het verleden behoort, bestrijdt hij: “Dat ik nu iets gedisciplineerder en meer gestructureerd te werk ga, wat ook niet anders kan als je een tv-programma maakt, betekent niet dat de rock-’n-roll verloren is gegaan. Integendeel: rock-’n-roll is er constant en overal.” Sven werkt vanuit zijn studio in Delft, waar hij naast zijn eigen muziek ook muziek van andere artiesten produceert.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  18 mei 2025
  Deur open: 20:15 uur
  de zaal
  Entree: € 23,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda