Sven Figee met Jaïnda

Sven Figee met Jaïnda

zo 15 mei 2022

Tickets   Event

Er zijn weinig muzikanten bij wie zo’n oneindige stroom aan muzieknoten door het bloed stroomt als bij Sven Figee, alias Sven Hammond (Almelo, 1975). Jazzarrangeur, toetsenist, bandleider, producer, beest achter de knoppen: noem hem hoe je wilt, maar het klopt allemaal. Sinds het succes van Matthijs Gaat Door, waarin hij op zaterdagavond de zestienkoppige huisband van Matthijs van Nieuwkerk leidt, mag hij ook televisiepersoonlijkheid op zijn cv zetten. En beste baard van Nederland, dat spreekt natuurlijk voor zich. Toen hij nog geen baard droeg, stond er nog rock-’n-roll op zijn voorhoofd gedrukt, maar de suggestie dat dat tot het verleden behoort, bestrijdt hij: “Dat ik nu iets gedisciplineerder en meer gestructureerd te werk ga, wat ook niet anders kan als je een tv-programma maakt, betekent niet dat de rock-’n-roll verloren is gegaan. Integendeel: rock-’n-roll is er constant en overal.” Sven werkt vanuit zijn studio in Delft, waar hij naast zijn eigen muziek ook muziek van andere artiesten produceert.

Dit keer treedt hij samen op met de zangeres Jaïnda. De ster van de Almeerse Jaïnda is na het winnen van de landelijke finale van Kunstbende Young Creators Festival snel aan het rijzen. De student aan het Conservatorium in Amsterdam is vocaliste bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, het NJJO. Het grote publiek maakte kennis met Jaïnda door haar weergaloze optreden bij Matthijs gaat door.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  15 mei 2022
  Deur open: 14:15 uur
  Aanvang: 14:30 uur
  de zaal
  Entree: € 17,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event