TAPE TOY

TAPE TOY

za 28 oktober 2023

Tickets   Event

TAPE TOY

Gruizige gitaren, speelse loopjes en een dikke bak energie á la de nineties, dat is TAPE TOY! Inmiddels alweer vijf lentes geleden stapten vier Amsterdammers in het muzikale huwelijksbootje en zag de band het levenslicht. Vliegend schoot de band uit de startblokken; ze wonnen de Amsterdamse Popprijs, zagen een zegetocht langs de Popronde en werden met hun poppy grunge over jongvolwassen levensproblematiek plat gedraaid op landelijke radio.

debuutplaat

HONEY WTF Artwork: Fenna Jensma

Vorig jaar verscheen de persoonlijke debuutplaat Honey, WTF?! Over verlies, rouw en vooral over hoe daarna weer dóór te gaan. Hoe moeilijk dat ook is. De donkere thema’s gegoten in aanstekelijk indierock bleek de perfecte liefdesbaby. Dansende Beren bekroonde de plaat met maar liefst vier sterren of zoals Trouw het treffend zegt: ‘De combinatie van harde gitaren met catchy hooks, direct herkenbare melodieën en meezingbare refreintjes, gebracht met een lichtzinnige directheid, maakt TAPE TOY zo goed’.

Inmiddels ligt er al een nieuwe EP in het verschiet, waarmee TAPE TOY de zwaarte van zich afschudt. De band durft weer over knulligere problemen te schrijven: een gefaalde crush, of dat iemand is vergeten je te bellen op je verjaardag bijvoorbeeld! Nieuwe muziek lonkt dus aan de horizon en TAPE TOY stapt weer in de tourbus om stad en land he-le-maal aan gort te spelen. Gegarandeerd een feestje, inclusief moshpit.

Dansen

De avond wordt lekker aanstekelijk afgesloten door Jehudi van Dijk, die ons op geheel eigenwijze trakteert op het beste van de jaren 90 tot nu. Check in en reis mee.

Off Track

Met Off Track willen we een vaste avond op de agenda van de Gelderlandfabriek claimen. En omdopen tot terugkerend underground popfeest. Avonden waarmee de juiste balans is gevonden tussen nieuwe alternatieve en underground muziek en een poppy feel.
We zoeken naar een snijvlak waar de artiest en het publiek elkaar vinden op een spannende plek waar niets nog helemaal zeker is.
Na de act gaat de avond door en is de DJ aan zet. Een DJ die met jeugdige onbevangenheid achter de draaitafels staat. Een garantie voor ‘alternatief’ geluid: bekend & onbekend van de nineties tot nu.

Off Track is mede mogelijk gemaakt door:

 

  28 oktober 2023
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 9,00

Tickets   Event