The Maureens

The Maureens

za 19 oktober - 20:00 uur

Tickets   Event

The Maureens zijn de soundtrack van de perfecte nazomeravond. Maar het gevoel van zo’n avond kan je ook ervaren in oktober of februari. Gitaarpop geïnspireerd door grootheden uit de rijke 60s en 70s: catchy liedjes die je na één luisterbeurt moeiteloos meeneuriet.

sound

De band bestaat sinds 2012 en vindt haar oorsprong in de Utrechtse muziekscene. Inmiddels is het epicentrum verschoven richting Oost Nederland, maar dat verandert de sound van The Maureens niet: de melancholische liedjes van zanger/gitarist Hendrik Jan de Wolff ademen liefde voor melodie en harmonie en dat hoor je terug in het arrangement.

Waar de muziekwereld van nu lijkt te draaien om Spotify en Apple Music, verkopen The Maureens liever dozen vinyl via het Spaanse Meritorio. De band speelde in DWDD en Leo Blokhuis nam album ‘Bang The Drum’ op in zijn jaarlijst voor OOR.

Everyone Smiles

Inmiddels staat de band aan de vooravond van de release van plaat nummer vier: ‘Everyone Smiles’. Die werd afgelopen jaar opgenomen met Frans Hagenaars in studio SSE-Noord. Zo wordt er weer een hoofdstuk bijgeschreven in de queeste naar het ultieme liedje.

De band speelde tot nu toe in huiskamers, zalen als Paradiso en Tivoli, maar trok ook richting Engeland om te spelen in de Liverpoolse Cavern Club. Een Spaanse tour staat nog te gebeuren, nadat deze eerder werd uitgesteld (Corona). De reis is nog lang niet ten einde; de honger naar het schrijven van nieuwe liedjes en het spelen op nieuwe plekken is nog lang niet gestild.

The Maureens zijn:

Hendrik Jan de Wolff
Stefan Broos
Wouter Zijlstra
Ruud Oude Avenhuis

“Liedjes als Stand Up!, Do You, Rainy Day en Alison zitten geraffineerd in elkaar en hebben een eigen signatuur, net als de smaakvolle analoge productie van Frans Hagenaars.” – Oor 

“Wie van Big Star, Daryll-Ann of Teenage Fanclub houdt en The Maureens nog niet kent, heeft nu huiswerk van het heerlijkste soort.”  – Volkskrant

DANSEN
De avond wordt lekker aanstekelijk afgesloten met een DJ, die ons op geheel eigenwijze trakteert op het beste van de jaren 90 tot nu. Check in en reis mee.

Off Track is mede mogelijk gemaakt door:

  19 oktober 2024
  Deur open: 19:45 uur
  het pleintje
  Entree: info volgt

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda