THE NORTHERN CONSORT - Fiesta Boccherini!

THE NORTHERN CONSORT – Fiesta Boccherini!

zo 9 augustus 2020

Tickets   Event

THENORTHERNCONSORT speelt Fiesta Boccherini!

zomerse, temperamentvolle kamermuziek

The Northern Consort reist af naar zuidelijke regionen met de flamboyante muziek van Luigi Boccherini. Deze ‘Spaanse Haydn’ is een meester in klankkleuren, vol verrassende en speelse ingevingen en was zelf een begenadigd cellist. Zijn virtuositeit en lyriek exploreert hij ten volle in de strijkkwintetten met twee celli. De kwintetten met gitaar en hobo bieden daarbovenop een heel ander scala aan mogelijkheden. In de handen van The Northern Consort een sprankelend en boeiend Boccherini-feestje voor iedereen.

Hanneke Wierenga, Femke Huizinga viool,
Esther van der Eijk viola,
Barbara Kernig, Lidewij Scheifes violoncello
Vincent van Ballegooijen hobo, Izhar Elias gitaar

The Northern Consort speelt ‘oude muziek’, van begin 17e tot begin 19e eeuw, op authentieke instrumenten. Het ensemble heeft zich de afgelopen achttien jaar ontwikkeld tot een hechte groep musici die elke keer weer tot het uiterste gaan om de muziek op een spannende en frisse manier op het podium te brengen. Grensoverschrijdend zoeken ze naar boeiende co-creaties met bekende auteurs, dichters, kunstenaars, zangers en tekenaars.

Ook in hun unieke maatschappelijke samenwerkingen gaan ze terug naar de essentie: muziek ontroert, troost, doet versteld staan en raakt mensen diep. Dat is de afgelopen seizoenen wel gebleken bij jongeren in de hulpverlening, straatkrant-verkopers, daklozen bij het Leger des Heils, vluchtelingen uit alle windstreken… Bach, Haydn, Boccherini e.a. zijn van alle tijden en voor iedereen!

  9 augustus 2020
  Deur open: 14:45 uur
  Aanvang: 15:00 uur
  de zaal
  Entree: €17,50

Tickets   Event