Geannuleerd: Theo Dersjant

Geannuleerd: Theo Dersjant

zo 26 september 2021

Preek & Pint op ’t Pleintje

–> Helaas gaat deze lezing niet door.

Een prikkelende lezing over moed en de grenzen aan moedig gedrag. Culemborger Theo Dersjant is journalist en was als docent verbonden aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. Theo was jurylid bij de European Newspaper Awards en bij de Prijs voor de dapperste hoofdredacteur. Hij richtte het Forum for European Journalism Students op en stond aan de wieg van Villa Media. Theo maakte voor Culemborg samen met stadsdichter Marco Houtschild het rode bankje bij de haven beroemd middels een mooie “slow” fotoserie. Speciaal voor de start van het nieuwe seizoen Preek & Pint op ‘t Pleintje trapt Theo af met een lezing over moed. Wat maakt ons een moedig mens? Is moed nodig om verandering teweeg te brengen? Zijn moedige mensen wel zulke aardige mensen? Allemaal aspecten die voorbij zullen komen. 

De lezing wordt ingeleid door Hans Saan van Genootschap Voet van Oudheusden. Hans is in de Culemborgse historie gedoken en trakteert ons op een overzicht van moedige Culemborgers. 

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.    

foto header: Madara Parma

  26 september 2021
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 15,00 inclusief een pint