Tobi Lakmaker

Tobi Lakmaker

zo 12 maart

Tickets   Event

Onconventioneel en verpletterend eerlijk

In het kader van de jaarlijkse Boekenweek houdt Tobi Lakmaker op 12 maart de Boekenweeklezing 2023. Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Culemborg.

Over de in 2021 verschenen debuutroman van Tobi Lakmaker De geschiedenis van mijn seksualiteit schreef Adriaan van Dis: “Er is nog hoop na Wolkers.” ”Je krijgt er zin van om te leven”, zo verwoordde Arnon Grunberg zijn leeservaring. Zelf zegt Tobi Lakmaker over het boek: “…dat ik altijd op zoek ben geweest naar iemand die de deuren en ramen zou sluiten, zou zeggen: en nu is het goed. Meer concreet viel ik eerst op mannen en toen op vrouwen, maar ik hield mijn ogen of iets anders erg cruciaals ongeopend.”

Het verhaal laat zich lezen als een zoektocht naar een nieuwe identiteit (Sofie werd Tobi) in lijf en geest. Het gevaar van een trendy tijdgeestgevoelige debuutroman wordt omzeild doordat het boek grappig, aanstekelijk en goed geschreven is. De proloog zet daarvoor meteen de juiste toon: “Ik ben ook helemaal geen transgender, ik ben gewoon iemand die heel graag vrouwen penetreert en het beu is omwille daarvan de hele tijd apparaten aan te schaffen.”

Inmiddels is ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ aan diverse (actueel?) landen verkocht en is er een contract voor de filmrechten afgesloten met het productiehuis Man Up van Carice van Houten en Halina Reijn.

Tobi Lakmaker schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en LINDA.meiden. Na korte tijd Russisch en literatuurwetenschap gestudeerd te hebben, rondde hij in 2018 zijn opleiding filosofie af.

  12 maart 2023
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 12,00 inclusief pintje

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda