Try-out: Hayat

Try-out: Hayat

ma 20 juni 2022

Theatervoorstelling ‘Hayat’ betekent ‘Leven’ in het Arabisch en gaat over het Leven van 7 Culemborgse vrouwen. Vrouwen die hier hun hele leven geworteld zijn, gekomen zijn voor de liefde, gevlucht uit hun moederland. Vrouwen met kinderen, zonder kinderen, gescheiden en getrouwd. Met roots op de Molukken, in Tanger, Rabat, Rusland. Deze prachtige vrouwen zijn een intensief maakproces aangegaan met als resultaat een eerlijke, rauwe, liefdevolle, magische theatervoorstelling.
Theatermaakster Suzanne Reindersma is vanaf 2007 bezig om levensverhalen om te zetten in theater. Ze houdt van echte, rauwe verhalen, die de pijn, angsten en verlangens van mensen blootleggen. Op die manier kun je als publiek ervaren dat we van binnen allemaal hetzelfde zijn. In haar kleurrijke voorstellingen verbindt ze allerlei mensen van verschillende afkomsten met elkaar. De aanleiding voor ‘Hayat’ was dat ze zag dat in de wijk Terweijde allerlei mensen langs elkaar leefden, ook na de rellen van 2011, tussen mensen van Marokkaans-Nederlandse komaf en  Moluks-Nederlandse komaf.
Suzanne Reindersma was nieuwsgierig en trok de wijk in, op zoek naar de verhalen achter de gezichten. Ook werd haar vader ziek. Dat maakte dat zij zich alleen voelde in de Corona -tijd en zich afvroeg of meer mensen zich alleen voelden en in hun eigen bubbel leefden.  Zie ook www.projectvida.nl
Tekst en spel:
Viola Kimmel
Frelly Taberima
Souad Laouhi
Lida Gerd
Aouatif Boutayeb
Marian Zwart
Narjesse el Aboussi
Credits:
Suzanne Reindersma: concept, regie, tekst, productie
Maureen Klein: tekst, dramaturgie
Nicole Eliens: productie en regie-assistent
Line-Up media: video productie
Anne Vermeij: stagiaire, productie première
Marcel Kluts: techniek
Veel dank aan Wieke Verhoef, Rukize Kesmer en Caro van Hart for Her!
Kaarten kun je reserveren via : stichtingvida@gmail.com .
Schrijf je naam, je telefoonnummer en het aantal kaartjes op.

  20 juni 2022
  Deur open: 20:00 uur
  Aanvang: 20:30 uur
  de zaal
  Entree: € 6,50