Vera Bon + Beate Bos

Vera Bon + Beate Bos

do 17 november 2022

Tickets   Event

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Dit keer pakt Vera Bon ons in met haar Nederlandstalige synthpop en wordt voorafgaand een tentoonstelling met fotografisch werk van Beate Bos geopend.

Ondersteund door kapotte synths, huilende theremins en een goede beat, bekijkt Vera het leven van een afstand. In haar poëtische teksten schijnt ze licht op schaduwplekken en vraagt ze zich af hoe je te verliezen in iets dat eindig is. In samenwerking met producer Timon Massop verscheen in maart van dit jaar de single Jonge Honden. De twee zetten momenteel de laatste hand aan de EP Zweven die in het voorjaar van 2023 uitkomt. Een lekker in de verf gezette try-out bij productiehuis BRUT, met een naar meer smakend voorproefje van het nieuwe solo-materiaal, was de directe aanleiding voor deze boeking.

Voorafgaand aan het optreden van Vera Bon is om 19:30 uur de opening van de tentoonstelling van Beate Bos. Haar werk ontstaat nagenoeg spontaan in het stedelijk landschap om ons allen heen, vastgelegd door middel van snelle ingezoomde snapshots. De beelden worden vaak ’s nachts gemaakt en tonen een residu van menselijke aanwezigheid. Als een filmeditor werkt Beate vervolgens met haar foto’s de beelden uit in grotere constellaties en combinaties, op zoek naar momenten van gelukkig toeval.

Foto header: Liz van den Akker

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

 

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  17 november 2022
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 19:30 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Tickets   Event