Wim van der Ende

Wim van der Ende

zo 22 mei

Tickets

Preek & Pint op ’t Pleintje

Geboren en opgegroeid in een dorp langs de Maas kent Wim van der Ende als geen ander de verrassingen die de rivier ons kan brengen. Met name het Nederlandse landschap waarin mensen wonen en werken hebben de interesse van deze fotograaf. Wat is het verhaal dat oude cultuurlandschappen ons vertellen? Wat weten van de plek waar we al jaren wonen?

Wim is opgeleid als sociaal-geograaf maar heeft zich verder ontwikkeld als professioneel fotograaf. Hij gaf onder andere vele fietsroutes, wandelpaden en streekgidsen vorm. Zijn fotowerk voor het Pieterpad vormen een constante in zijn carrière. Wim is een scherp observator en een begenadigd en humoristisch verteller. Hij neemt je mee naar het rivierlandschap en laat je anders kijken naar wat je dacht zo goed te kennen. 

De lezing van Wim van der Ende wordt gelardeerd met gedichten gelezen door de Culemborgse dichter Marco Houtschild. Als geen ander is hij ook in staat om woorden te geven aan de schoonheid van ons rivierlandschap.

© Juliet de Barbanson

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.    

foto header: Madara Parma

  22 mei 2022
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 15,00 inclusief een pint

Tickets

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda