Wim van der Ende

Wim van der Ende

zo 22 mei 2022

Tickets   Event

“De geheimen van het Pieterpad”

Geboren en opgegroeid in een dorp langs de Maas in Zuid-Limburg kent Wim van der Ende als geen ander de verrassingen die de rivier ons kan brengen. Met name het Nederlandse landschap waarin mensen wonen en werken hebben de interesse van deze fotograaf. Wat is het verhaal dat oude cultuurlandschappen ons vertellen? Wat weten van de plek waar we al jaren wonen?

Wim is opgeleid als sociaalgeograaf maar heeft zich verder ontwikkeld als professioneel fotograaf. Hij gaf onder andere vele fietsroutes, wandelpaden en streekgidsen vorm. Zijn foto- en redactiewerk voor de edities van Pieterpad vormen een constante in zijn carrière. Wim is een scherp observator en een begenadigd en humoristisch verteller. 

Zijn lezing heeft als titel “De geheimen van het Pieterpad”. Als u ook zo heeft genoten van de televisieserie: “Dwars door de Lage Landen” waarin het Pieterpad een prominente rol vervuld, dan mag u deze lezing niet missen. Wim is medeauteur van de Pieterpadgidsen en kent alle geheimen van deze lange-afstandswandeling. Hij neemt ons in vogelvlucht mee naar de highlights van Pieterburen tot de Pietersberg. 

 

© Juliet de Barbanson

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.    

foto header: Madara Parma

  22 mei 2022
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 15,00 inclusief een pint

Tickets   Event