de Gelderlandfabriek

una Volta

In de Gelderlandfabriek in Culemborg vind je café/restaurant: una Volta.

Eigenaar Bart-Jan Nijsingh legt uit waar de naam vandaan komt: “C’Era una Volta betekent ‘Er was eens…’ Het begin van elk sprookje. Ook verwijst deze zin naar het verleden, niet misplaatst op deze prachtige plek met veel historie. En letterlijk vertaald betekent una Volta ‘Eenmaal’. Een knipoog naar ons andere restaurant in Culemborg, Andermaal.”


Over una Volta

In una Volta worden in de open keuken gerechten bereid die hun oorsprong vinden in Italië. Daarvoor worden mooie, uit Italië geïmporteerde producten gebruikt, maar vooral ook producten van dichtbij. Zo komen de groenten van de Culemborgse stadsboerderij Caetshage en er wordt gewerkt met eerlijk vlees van dieren uit Nederlandse weilanden. De gerechten worden à la minute klaargemaakt, dus er is ruimte om te overleggen over eventuele allergieën of dieetwensen.

Houtgestookte pizzaoven

Pronkstuk van una Volta is de houtgestookte pizzaoven. In veel landen rond het Middellandse Zeegebied worden al duizenden jaren ronde broden gebakken die als borden worden gebruikt. Vanaf de 17de eeuw werd Napels de pizzahoofdstad van de wereld. In 1889 maakte de beroemde pizzabakker Raffaele Esposito voor koningin Margharete een pizza in de kleuren van de Italiaanse vlag. De pizza Margherita was geboren, een klassieker. De pizza’s van una Volta worden gemaakt van tarwebloem (tipo 00), gist, water en goede olijfolie.


Openingstijden maandag tot en met zondag vanaf 11.00 uur (keuken open vanaf 12.00 uur) tot 23.00 uur.

una Volta
Stationsweg 7
4101 NG Culemborg
Meer info/reserveren: tel. 0345-227228
Reserveren kan telefonisch en via de website