de Gelderlandfabriek

Parel van de Betuwe

De leukste popcompetitie van Midden-Nederland is terug!

Twee jaar was het stil, maar nu is de leukste popcompetitie van Midden-Nederland terug. En de Gelderlandfabriek is voortaan het hoofdkwartier van de Stichting Parel van de Betuwe. Logisch om ze in huis te nemen, zo kunnen wij die ontwikkelplek voor jonge podiummuzikanten zijn waar ze ervaring opdoen in een inspirerende omgeving. Op zaterdag 27 januari 2024 is de kick-off van de 33ste Parel van de Betuwe. Op vrijdag 26 april 2024 is de finale. Regionale bands kunnen zich tot uiterlijk oudjaarsavond 2023 aanmelden voor deelname.

Samenvatting van de finale in de Gelderlandfabriek op 8 april 2021

De eerste editie van deze regionale popcompetitie, dan nog Grote Prijs van de Betuwe geheten, wordt gehouden in 1990. Er zijn elf deelnemers en de Tielse band Urf, Rund en ​Rukvet No. 7 wint de finale in Buren, waar het allemaal is bedacht. Het jaar erop wordt de naam gewijzigd in Parel van de Betuwe. Er melden zich twintig bands. Zo gaat het jaar na jaar door. Het aantal deelnemers varieert sterk, maar telkens zijn er genoeg voor wéér een Parel-editie. De laatste keer dat om deze prestigieuze trofee wordt gestreden is 2019. In Zinder in Tiel, lange tijd de Parelstad, gaat Deposit als 30ste winnaar in de boeken. In de afgelopen 30 edities hebben tussen de 300 en 400 bands meegedaan.

Voor wie is de Parel?

Beginnende bands, acts en singer/songwriters uit de Betuwe opgelet! De Parel van de Betuwe zoekt jullie. Welk muziekgenre je speelt maakt niets uit. Rock, metal, punk, indie, folk, soul, reggae, blues, hiphop you name it. Meer info: www.parelvandebetuwe.nl