Elmar Dekker

HOUT!

 

Elmar Dekker denkt in hout als hij iets ontwerpt, restaureert of maakt. Het liefst haalt hij dat hout recht uit de natuur, uit een oude boomgaard of van een omgevallen boom. En anders graag van lokale zagerijen in de buurt.

 

Hout is uniek en boeiend

Hout is het fijnste materiaal om in je huis of bedrijf te hebben, vindt hij. ‘Het is duurzaam en mooi. Iedere stam en iedere plank is anders. Daarom blijft hout boeiend om mee te werken en om naar te kijken. Onbewerkt of in een natuurlijke olie is het het mooist. Dan behoudt het zijn natuurlijke gevoel. Als hout ademt ontspant het jou.’ Elmar werkt samen met het hout dat hij voor zich heeft. Met de knoesten, lijnen, vormen. Zo ontstaan er iedere keer unieke houtproducten in de Gelderlandfabriek. 

 

Toegift! 

Elmar is naast houtbewerker ergonoom. De meubels die hij maakt voor je huis of bedrijf zijn daardoor ook ergonomisch kloppend! Hij maakt dus niet alleen mooie dingen, maar ook dingen waar je bij het gebruiken ervan blij mee blijft. Kasten met een handige indeling, tafels waar je lekker aan zit en lades die gewoon makkelijk open en dicht gaan.

 

Projecten

Wandkasten, tafels, roomdividers, bureaus, bedsteeën, wandlampen, fruitschalen, de Dobbelzetters, schuifwanden, hanglampen, bijzettafels op wielen, bedden, keukenkastjes, besteklades en meer.