de Gelderlandfabriek

toegankelijkheid

De Gelderlandfabriek is er voor iedereen en probeert voor iedereen toegankelijk te zijn.

Heb je een fysieke beperking?
De Gelderlandfabriek is goed toegankelijk voor personen in een rolstoel. Voor de voordeur zijn 2 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. De ingang, alle basisvoorzieningen en vrijwel alle ruimten zijn drempelloos te bereiken. In het pand is een mobiele rolstoel-helling aanwezig, onze medewerkers helpen je graag. Ook hebben we een ruim rolstoelvriendelijk toilet.

Een hulphond is altijd welkom.

Ben je slechthorend?
In de Gelderlandfabriek hebben we voorzieningen om de verstaanbaarheid van de voorstelling te verhogen. Bij events en activiteiten in de zaal kan gebruik gemaakt worden van onze ringleiding. Uw hoortoestel kan via de T-stand worden aangesloten hierop.

Kleine beurs?
Is jouw financiële situatie een reden om ons niet te bezoeken? We hebben regelmatig kleine toegangsprijzen, gratis events en steeds vaker ‘Pay What You Can’ (serie Blues at the factory en STIP voorstellingen)

Hoe werkt Pay What You Can? Bij elke blues avond betaal je aan de bar met een QR code. Er is een suggestie-prijs. Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid
Natuurlijk is er nog iets te verbeteren in ons industrieel erfgoed. Daarover zijn wij met experts in gesprek.
We hebben nog geen Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid mogen ontvangen. Dat vinden wij jammer en we zullen er hard aan werken om stapsgewijs wel te komen tot dat keurmerk. Tot die tijd zijn onze medewerkers extra behulpzaam.

Bezoek- en contactgegevens
de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
4101 NG Culemborg
Algemeen tel. +31 (0)345 227 227
Restaurant una Volta tel. +31 (0)345 227 228
Reserveren kan alleen telefonisch
» laat adres zien in Google maps

de Gelderlandfabriek is open maandag tot en met vrijdag van 8.45 uur tot 17.00 uur en wanneer er een opening, concert- of dansavond gepland staat in de agenda.
una Volta is open maandag tot en met zondag vanaf 11.00 uur (keuken open vanaf 12.00 uur).

Parkeren en OV
De dichtstbijzijnde parkeerplaats bevindt zich bij het Stationsplein, vanaf de rotonde na ca. 200 meter aan de rechterkant. Via een trap op deze parkeerplaats bereik je de ingang van de Gelderlandfabriek. Ook als je met het openbaar vervoer komt, kun je gebruikmaken van deze trap. Voor minder valide bezoekers zijn er speciale parkeerplekken beschikbaar bij de ingang op het talud.

De parkeerplaatsen aan de andere zijde van het spoor zijn eenvoudig te bereiken via de spoortunnel door in en uit te checken met een ov-chipkaart of betaalkaart.