AAAHHHNNNDDDIII + Clim Stoopen + Linus van der Maas + Jip en Meneer de Perifeer + Pillie Beats

AAAHHHNNNDDDIII + Clim Stoopen + Linus van der Maas + Jip en Meneer de Perifeer + Pillie Beats

do 24 augustus 2023

Tickets   Event

hyperactieve show met Queeremborg

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Deze keer in samenwerking met Queeremborg! We zetten onze deuren wijd open voor het geluid voorbij de hokjes. Verwacht daarbij nog steeds onze kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering. In een bonte caleidoscoop van performance, energie, humor en beats. Om identiteit te vieren in een cross-genre en veelkleurige nacht. Met het onderzoek naar het hedendaagse beeld op mannelijkheid van Clim Stoopen. Linus van der Maas met en over zijn performatieve digitale tekeningen. En een hyperactieve show van AAAHHHNNNDDDIII, vol self-empowering rap vocals en hard dancy noisebeats.

AAAHHHNNNDDDIII

AAAHHHNNNDDDIII uit Leipzig is een hyperactief genderfluïde organisme met een expressieve show vol self-empowering rap vocals en hard dancy noisebeats. Hen fascineert met onstuimige podiumenergie en verandert elke ruimte in een wereld van sprankelende verwondering.

Heeee (⁠*⁠˘⁠︶⁠˘⁠*⁠)⁠.⁠。⁠*⁠♡ i’m, AAAHHHNNNDDDIII (they/them) a highly energetic genderfluid organism revealing myself in a show full of self- empowering rap vocals and hard dancy beats. i love to dance, sweat, shout, smile and play my flute ⁠*˘⁠︶⁠˘*⁠⁠⁠ aaaand i’m crazily looking forward to party thru the night withu

 

Clim Stoopen – ik ben zijn

Clim Stoopen (24) studeerde met zijn project “ik ben zijn” af aan St. Joost School of Arts & Design in Breda, afstudeerrichting Photography, Film and the Digital.

Het project is een onderzoek naar het hedendaagse beeld op mannelijkheid vanuit een queer perspectief dat is vormgegeven in een boek.
Om dit hedendaagse beeld te onderzoeken is Clim diverse samenwerkingen aangegaan met beeldmakers, auteurs, filosofen en werkvelddeskundigen, die ieder op hun eigen manier naar het begrip mannelijkheid kijken. Tijdens an Evening vertelt hij meer over zijn onderzoek, de inzichten van deelnemende makers en wat hij heeft ontdekt.

Mannelijkheid, een begrip wat we geregeld gebruiken binnen ons vocabulaire, maar wat betekent dit tegenwoordig nog? Bij het opzoeken van het woord kom je al snel uit op twee definities; eigenschappen die zijn toegewezen aan het man zijn of in het bezit zijn van een penis. Twee definities die normaal lijken, maar schadelijker zijn dan we denken. Het zijn definities waarbij er eigenschappen worden gekoppeld en gender en lichamelijke kenmerken worden gekoppeld aan het sekse man. Moeten we hierdoor mannelijkheid zien als een puntensysteem? Hoe meer eigenschappen je kan afvinken hoe mannelijker je bent. En ben je dan ook meer man als je mannelijker bent dan iemand anders?

Door de opkomst van de queer community kunnen begrippen als mannelijk en vrouwelijk niet meer onderscheiden worden als zwart wit. Er is een groot grijs gebied ontstaan waarbij gender en sekse los gezien worden van elkaar en er een variatie is aan seksualiteiten.

Moet ons idee over mannelijkheid nog steeds zo gestagneerd blijven of zijn er meer manieren om met dit begrip om te gaan?

“ik ben zijn” is een onderzoek naar dit hedendaagse beeld op mannelijkheid vanuit een queer perspectief. Binnen dit onderzoek maak je kennis met diverse visies op mannelijkheid in een afwisseling tussen tekst en beeld, gepresenteerd door verschillende makers.

Linus van der Maas

Het werk van Linus van der Maas zet zich af tegen heteronormatieve perspectieven die nog steeds heersen in de huidige samenleving. Diens digitale weergaven leggen manieren van communicatie vast binnen queergemeenschappen, of dat nu in bepaalde zichtbare codes is, of in een vertoon van intimiteit. De tekeningen vieren queerness door het in huiselijke en alledaagse omgevingen te plaatsen en een gevoel van intimiteit en warmte over te brengen.

Ik , Linus van der Maas (hij/hem, die/diens) ben een digitale kunstenaar die werk maakt die de ambiguïteit van ‘queer art’ onderzoeken. Mijn werk is een weerspiegeling van mijn ervaringen als queer persoon. Evenals een verkenning van de bredere culturele en sociale implicaties van queerheid in de samenleving. Door digitaal gemaakte werken te printen, creëer ik grootschalige werken die de aandacht opeisen en de kijker uitdagen om de veelzijdigheid van Queer kunst te verkennen. Mijn kunst is een viering van de complexiteit en vloeibaarheid van queer-identiteit. En een kritiek op de starre categorieën en labels die vaak worden opgelegd aan individuen die zich als queer identificeren. Ik nodig de kijker uit om Queerheid te omarmen en de rijkdom in de diversiteit van de menselijke ervaring te verkennen. Met mijn kunst probeer ik anderen uit te nodigen om aannames over identiteit in twijfel te trekken en de queerheid die in ons allemaal bestaan te omarmen.

JIP EN MENEER DE PERIFEER

Harco Rutgers aka Meneer De Perifeer is o.a. head honcho van De Perifeer, het kleinste én meest avontuurlijke podium van Deventer. Wat sinds een jaar of twee ook verantwoordelijk is voor de programmering van ‘an Evening at the Factory’. Als DJ heeft Meneer De Perifeer decennia ervaring in het stukdraaien van dansvloeren. En hij komt niet alleen. Zijn prachtig gelukte nageslacht Jip heeft de liefde voor muziek met de paplepel naar binnen geslokt en zoekt nu ook de draaitafels op. Samen droppen zij een gevarieerde set opzwepend dansvoer. Ja uhm, wij weten ook niet waar dit allemaal op uitdraait.

 

 

Pillie Beats

Jasper Smale aka Pillie Beats is geen onbekende in de Gelderlandfabriek. Sinds 2019 bouwt hij beats onder deze naam. Voornamelijk hiphop, house, drum n’ bass, trance en techno. Check zijn werk op Spotify. Pillie Beats maakt ook 30 minuten mixtapes (te vinden op Soundcloud) en op deze ‘An evening at the Factory’ zet hij een korte sfeervolle dj-set neer, variërend van indie tot tech house.

 

 

 

 

 

Queeremborg is de LHBTIQ+ community van Culemborg

 

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  24 augustus 2023
  Deur open: 19:15 uur
  Aanvang: 19:30 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Tickets   Event