de Gelderlandfabriek

An Evening at the Factory

is : een maandelijkse meetup met een gevarieerde programmering waarbij het experiment wordt opgezocht. 1 of 2 optredens per avond, dichtbij het publiek, die plaatsvinden op het indoor ‘pleintje’ tussen de ateliers. Experimenteel en op het snijvlak van muziek, performance en beeldende kunst.
Van improv en jazz tot poëzievoordracht, van geluidskunst tot performance art, van deep listening tot visuele gedichten met filmbeelden en dans, van snoeiharde noise tot verstilde composities.  Bekijk hier de eerdere edities van dé artist meetup van de Gelderlandfabriek.

DO 15 juni 2023 #22 INÊS MALHEIRO + LYDIA WIERENGA

Foto’s: Pien Groen + Harco Rutgers + Lydia Wierenga

Nederlandse kunstenares Lydia Wierenga vertelde over haar werk, haar projecten met murals en haar eigen kunstruimte. Nadat ze eerder op de dag de Gelderlandfabriek had verrijkt met een orginele A6.
In gesprek met Jesse vertelde ze over hoe haar zwarte vlak niets is en alles tegelijk. Hoe kunst in wezen gaat over communicatie.

Daarna de betoverende performance van de Portugese Inês Malheiro, opgebouwd uit haar stem en electronics. Diep hallucinerende en gefragmenteerde songs, geïmproviseerd of gecomponeerd met gerecyclede en gebroken stemmen. Het was een mooie (en ook hete) avond. 

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 18 mei 2023 #21 BLOOM DE WILDE + NIKKI KIRPESTEIN

Foto’s: Pien Groen + Marieke van der Burg + Harco Rutgers

Een mooie avond met veel kwaliteit en een fijne opkomst. We verloren ons tijdens het optreden van Bloom in haar kleurrijke, dromerige en poëtische werelden. Na de artist talk van Nikki tijdens haar opening van haar expo ‘A Weaving of Worlds’ in de entree.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 20 april 2023 #20 BRUNO FERRO XAVIER DA SILVA + BRAINHACK MUSICBOX + TABITHA BOEKWEIT

Foto’s: Pien Groen + Carmen Landa + Harco Rutgers

Het was weer een mooie, goedbezochte an Evening at the Factory! Met de opening van de buitenexpo van Tabitha Boekweit.
In de publieke ruimte van de Gelderlandfabriek wordt crew, gast en voorbijganger nog zeker een jaar lang verrast met de ervaring van haar beeldende kunst.
Een beleving voor alle zintuigen. Ze heeft toegelicht hoe het voortkomt uit een consequente registratie van alles wat ze tegenkomt. Haar beelden zijn een soort dagboek.

Wanneer iedereen binnen is werd Pam Sikkink voorgesteld en verteld ze kort over haar verblijf in Culemborg in het kader van LekArt Air: een ‘artist in residence’ bij Werk aan het Spoel.

Daarna een sterren van de hemel groovende Bruno Ferro Xavier Da Silva solo én met het rauw freakende Brainhack Musicbox. Een indrukwekkende solo set op basgitaar, die Bruno gebruikte in combinatie met strijkstok, samples en elektronische effecten.

Samen met Brainhack Musicbox improviseerde hij daarna nog een set.
Brainhack Musicbox is een synth/noise/jazz trio uit Oekraïne, bestaande uit Stanislav Bobrytsky (modulaire synth), Pavel Lisovsky (tenor sax) en Anton Boldenko (viool, didgeridoo).

Ook een beetje een heftige avond. Niet alleen muzikaal uitdagend, maar ook het laatste concert in de NL tour van het sympathieke Oekraïense trio, die na het optreden weer terug moesten reizen naar Kyiv.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 16 maart 2023 #19 ROEL MEELKOP & MARCO DOUMA – HOEK + YIYI CHEN + MARIEKE VAN DER BURG + BOBBY VELDHUIZEN

Foto’s: Roel Meelkop + Noa Beets

Als voorproefje op de Nacht van de Film hadden we een film gerelateerd programma naast de opening van de tentoonstelling van Bobby Veldhuizen.

Bobby Veldhuizen is in 2022 afgestudeerd in de richting beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Binnen haar werk zoekt ze naar ‘alternatieven’: andere manieren van zien, denken en leven.
Een roltrap kan nooit kapot gaan, het kan alleen maar een trap worden.

“Ik stel me voor dat een druppel water in de Lek naar het noorden stroomt, de Noordelijke IJszee en de Beringstraat oversteekt. Het volgt de stroming en daalt af naar het zuiden, waar het aankomt bij de oostkust van China en uiteindelijk het water van de Xiang ontmoet”. Yiyi Chen gaf uitleg bij haar video installatie Rivers. We zagen haar digitaal in Culemborg aan de Lek en haar vader in China aan de oever van de Xiang gedichten aan elkaar voorlezen.

In het licht van de schijnwerper van de installatie Self Spot van media-ontwerper Marieke van der Burg kwam een schaduwwereld tot leven. Magisch!
Wat als we onuitgesproken emoties zichtbaar maken? Met haar installatie Self Spot wil Marieke de donkere kanten van het leven uit de taboesfeer halen en op de voorgrond plaatsen.

Geluidskunstenaar/componist Roel Meelkop en beeldend kunstenaar/filmmaker Marco Douma lieten ons kennismaken met hun hypnotiserende film HOEK. Beiden waren aanwezig en vertelden achteraf meer over dit project. Oa over hoe de beelden zijn opgebouwd en het werken met onscherp beeld. Beelden en geluiden die zijn opgenomen in Hoek van Holland vinden hun plek in meanderende golven van abstractie; een diepe en overweldigende ervaring.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 16 februari 2023 #18 EREM + PIEN GROEN

foto’s: Thiadmer van Galen, Harco Rutgers en Pien Groen

Het Belgisch trio Erem stond op ons podium, voorafgegaan door een artist talk bij het werk van onze huisfotograaf Pien Groen: een selectie foto’s van eerdere ‘Evenings’.

Erem is een Belgisch trio – Mirte Leconte (zang), Stan Maris (accordeon), Nicolas Van Belle (gitaar, effecten) –  met een gedeelde interesse in klank en transformatie. De zang brengt melodisch kleur aan binnen de harmonie en textuur van accordeon en gitaar, waarbij de klankkleuren soms dicht langs elkaar schuiven. Het drietal overlapt verschillende muzikale domeinen, zoals jazz, improvisatie, kamermuziek, folk en koormuziek. Een belangrijke rode draad in hun muziek zijn de overgangen en variaties tussen consonant en dissonant, structuur en textuur, rust en beweging. Ze namen ons mee op een afwisselende, kleurrijke reis.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 19 januari 2023 #17 DIANNE VERDONK EN WOUTER VAN VELDHOVEN + KLAARTJE VAN ESSEN

Dianne Verdonk gaf samen met Wouter van Veldhoven een voorproefje van haar debuutalbum.
Dianne Verdonk werkt al een paar jaar aan ‘Loose Identity’. Ze gebruikt hiervoor door haarzelf ontwikkelde, fysieke, elektronische muziekinstrumenten, met klinkende namen als Bellyhorn, Pulseyarn en La Diantenne. De Bellyhorn was mee en lag indrukwekkend op het pleintje terwijl Dianne haar bespeelde. De fysieke mogelijkheden voor het afspelen en manipuleren van geluid die elektromagnetische tape biedt en de manier waarop Wouter zijn systeem zelf ontwerpt, sluiten naadloos aan op de elektroakoestische, kleurrijke liedjes die Dianne maakt. Voor deze sessie in de Gelderlandfabriek experimenteerden Dianne en Wouter er samen op los, met sneak peak materiaal van Loose Identity – in wording – als basis.

Multidisciplinair kunstenaar Klaartje van Essen opende deze avond haar tentoonstelling. Speciaal voor haar expositie in de Gelderlandfabriek maakte ze 5 nieuwe collage’s. Daarnaast zagen we groter kleurrijk werk als ‘the arthichoke’.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 15 december 2022 #16 HANNE DE BACKER

Hanne De Backer liet zich in het verleden al opmerken in verschillende formaties en projecten, alsook in het theater bij het literair kamikaze-collectief Bookers & Hookers, KVS en ‘t Arsenaal. Ze is lid van het Brusselse saxofooncollectief La Nuée, het internationale powerkwartet Mudskipper (met Signe Emmeluth, Paal Nilssen-Love en Terrie Ex) en de Antwerpse psychedelische krautrockers Condor Gruppe.

Met haar eigen project g a b b r o onderzoekt ze de impact van vrije improvisatie op verschillende locaties en vice versa. Zo werkte ze al in ondergrondse parkeergarages, wassalons, het Antwerpse riolenstelsel en een gevangenis. Haar palet is uitzonderlijk breed – van stil tot knetterend, van felle drones tot fluistergesprekken tussen saxofoonkleppen en alles daartussenin – maar altijd verpletterend intiem, alsof je er middenin zit.

Ze speelde bij ons een weergaloze solo waarbij ze het hele mogelijke spectrum van haar lichaam in combinatie met haar instrument gebruikte.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 17 november 2022 #15 VERA BON + BEATE BOS

Video: Jasper Smale

Foto’s Vera Bon door Isabelle Renate la Poutré

Voorafgaand aan het optreden van Vera Bon opende de tentoonstelling van Beate Bos. Dit was de eerste keer dat de opening van de expo in de entree een onderdeel was van an Evening. Wat ons betreft een succes wat naar meer smaakt.

Voor de Gelderlandfabriek maakte Beate haar eerste 5 luik. Tijdens de artist talk hoorden we over haar proces. Haar werk ontstaat nagenoeg spontaan, vastgelegd door middel van snelle ingezoomde snapshots met haar mobiele telefoon. De beelden tonen de sporen die mensen achterlaten in de nacht. In de combinaties van haar vele foto’s is Beate op zoek naar en vindt momenten van gelukkig toeval.

Vera Bon pakte ons deze editie in met haar Nederlandstalige synthpop. Ondersteund door kapotte synths, huilende theremins en een goede beat, bekijkt Vera het leven van een afstand. In haar poëtische teksten schijnt ze licht op schaduwplekken en vraagt ze zich af hoe je te verliezen in iets dat eindig is. Vera was in haar performance ontwapenend, prachtig en grappig. Hier had je bij willen zijn…

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 20 oktober 2022 #14 KLEEFSTRA BROS & MICHAL JACASZEK

Dit keer zagen we Kleefstra Bros & Michał Jacaszek met ‘IT DEEL I’!

De Kleefstra Bros zijn dichter Jan Kleefstra en gitarist Romke Kleefstra, beiden ook leden van oa. Piiptsjilling, The Alvaret Ensemble, FEAN en Kleefstra|Bakker|Kleefstra. Bij IT DEEL I hebben ze in 2021 in een residency in de Thomaskerk in Katlijk samengewerkt met de Poolse componist, producer en geluidskunstenaar Michał Jacaszek.

Verbinden staat centraal wanneer de Friese broers samen aan een project werken. En samenwerken met Michał was een diepe wens van de mannen. In de bossen van Friesland ontstond de muziek en we zijn blij dat Culemborg een halte was tijdens de korte release tour.

De muziek is een reactie op de desastreuze aantasting van de natuur die de mannen zeer aan het hart gaat. Het resultaat was een prachtige gelaagde performance van spoken word in het Fries vergezeld door soundscapes opgebouwd uit sfeer-, drone- en veldopnames.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 15 september 2022 #13 BMB CON.

Video: Jasper Smale

Foto’s: Pien Groen

BMB con. kwam hun project ‘Over de Grens – de Overkant’ presenteren, waar ze al sinds 2017 aan werken… aan de IJssel. BMB con. zijn Justin Bennett en Roelf Toxopeus en voor dit project werkten ze samen met radiomaker Wineke van Muiswinkel. Tijdens deze Evening was Wineke er ook bij.

“Oorspronkelijk hebben we dit project ook geprobeerd uit te voeren bij de Lek, maar die rivier stroomt te langzaam.”

Het project is in eerste instantie bedoeld om te horen of een stromende rivier effect heeft op geluid dat van de ene oever naar de andere wordt gezonden. Hoe klinkt de overkant aan deze kant en aan de overkant zelf? Vormt de rivier een barriere; is het stil aan de overkant? De schepen brommen hun weg over de rivier, hoe ver hoor je dat? En wat horen de vissen? BMB con. heeft deze avond diverse materialen gebruikt die ze in de loop der tijd hebben verzameld.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 18 augustus 2022 #12 SNACKBAR THE AMBASSADOR & JEHUDI VAN DIJK

Video: Jasper Smale

Foto’s: Pien Groen

Snackbar The Ambassador is het alter ego van de Duitse multidisciplinaire beeldend kunstenaar, muzikant en radiopresentator Matthias König, gevestigd in Den Haag. Zijn muziek kan het best worden omschreven als een zeer explosief mengsel van gedeconstrueerde folklore, elektronische beats en space exploraties, opgehitst met een gezonde snuf krautrock, psychedelische cumbia, dub en andere geestverruimende multiculturele geneugten die resoneren in Ruimteschip Aarde. Vertederend, lelijk, aantrekkelijk, schurend, meeslepend en bespottelijk tegelijk. In ons sfeervolle decor bediende deze eenmansband een reeks samplers, drummachines, synthesizers, snaar- en percussie-instrumenten om een zeer aanstekelijk en dansbaar live optreden te creëren.

De avond werd afgesloten door Jehudi van Dijk, die ons trakteerde op het beste uit zijn cd koffers. En daarmee ondanks de warmte de dansvloer goed gevuld hield. Bier en naked tosti ontbraken natuurlijk ook niet. Al met al was het geen avondje om stil te zitten dit keer.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 21 juli 2022 #11 ŌTONN

Foto’s: Pien Groen

ŌTONN is een indrukwekkend elektro-akoestisch duo, bestaande uit twee jonge en zeer getalenteerde artiesten: zanger Andrea Silvia Giordano en drummer Nicholas Remondino. Voort gekomen uit de behoefte aan expressie in de vorm van bewerkt geluid, dat wordt geassembleerd vanuit een post-alles-perspectief en met de nadruk op interactie. Het duo creëerde pluriforme improvisaties waarbij zwevende, verstilde momenten worden gecombineerd met luidruchtige en groovy passages.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 16 juni 2022 #10 GARETH DAVIS

Foto’s: Noa Beets

Gareth Davis (speelde oa. met Tom Waits, Elliott Sharp en Fumio Yasuda) speelde het nieuwe werk ‘Theater of the Mind’ van Roland Dahinden. Het stuk gebruikt muziek en geluid als een manier om te kijken naar worstelingen met geestelijke gezondheid. Met het werk ‘keken’ we naar het geheugen en herinneren en hoe het geheugen zich voortdurend herschept, waarbij constant veranderende achtergronden worden gecreëerd. In sommige gevallen kunnen die leiden tot inspiratie, in andere gevallen tot verwarring en conflicten met de omgeving.

En natuurlijk was er de rest van de avond de muziekselectie van Meneer De Perifeer, goed gezelschap en naked tosti.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 19 mei 2022 #9 ENSEMBLE EXTRA ORDINAIR & ILJA KOMAROV EN TRIXA ARNOLD

Foto’s: Pien Groen

Ritmisch gillende rondzingemmers, ploppende dienbladen, wokdekselpercussie, snoevende toffeetrommelbas, nicht-wohl temperierte stemvorken, op hol geslagen snijbonenmolens en mopperlades, metylpiano, hedendaagse muziek van voor de oorlog (met walmnoten), vermoeide orgeltjes, piepende bluesharp, ultrakorte stampliederen en spuugspreeksels.

We genoten van de performance van Nora Mulder en Han Buhrs. Leuk is mogelijk anders, maar niets was amusanter dan de met bloedige ernst vertolkte eigenaardigheden en in meezingbare verzen gevatte melancholika van Ensemble Extra Ordinair tijdens deze Evening..

Ilja Komarov en Trixa Arnold hebben in de afgelopen jaren met partners in Rusland, Pakistan, Zwitserland en Nederland een archief opgebouwd van verhalen over schaamte. Het zijn anonieme anekdotes, die een universeel document vormen van waar mensen zich over schamen, wereldwijd, in onze tijd.

Dit kwam samen in de muziekperformance SHAME ON YOU!
Een intieme, informele en interactieve performance met Russische songs (de boventitels werden op tekstborden getoond) en de voorgelezen verhalen.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 28 APRIL 2022 #8 DANIELLE LEMAIRE & TAPAGE

Foto’s: Pien Groen en Harco Rutgers

Danielle Lemaire bracht de performance ‘The winterman is strong, grabs all that she needs, steps on human beings’. Haar werk schiep een verlangen naar een verloren wereld en een parallelle wereld, naar een leven buiten het bekende. Luister haar performance hier terug.

Physeter (In Pursuit of the Mirage) was de performance die Tapage (aka Tijs Ham) bracht,waarin hij de artistieke productie van betekenissen met zijn zelf ontworpen/gebouwde muziekinstrument en audiovisuele composities onderzocht. Na zijn optreden vertelde Tijs ons iets meer over zijn muziek, zijn zelfgebouwde instrument en zijn onderzoek.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 17 MAART 2022 #7 STEKKERDOOS

Foto’s: Pien Groen

Dit keer kwam Stekkerdoos optreden met haar project ‘Kalender’.
We kregen een audiovisuele show, een met de hand geïllustreerde film met live muziek. Het onderwerp bevond zich ergens tussen slapen en wakker worden, fantasie en werkelijkheid. Een belichaming en vertaling van wat je wel of niet kunt denken, zien en voelen.

We mochten daarna Maartje van den Heuvel verwelkomen op onze zeepkist, als gast curator nam ze het woord om meer te vertellen over het thema van de aankomende editie van LekArt.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 17 FEBRUARI 2022 #6 TOKTEK

Foto’s: Pien Groen

Tom Verbruggen aka TokTek heeft in de loop der jaren de kunst van het live samplen van alles wat geluid maakt geperfectioneerd. Niets is leuker dan kijken hoe TokTek zijn palet van geluiden opbouwt uit willekeurige muziekobjecten om ze vervolgens met volledige overgave te bespelen op zijn zelfgebouwde controllers – anders dan elke andere muzikale ervaring. Hij is een moderne Robinson Crusoe, genietend van zijn leven als een schipbreukeling in een wonderland van elektronische muziek.

in samenwerking met:


mede mogelijk gemaakt door:DO 21 OKTOBER 2021 #5 HARALD AUSTBØ & ISAMO THISSEN

Foto’s: Pien Groen

Harald Austbø combineerde zijn theatrale kwaliteiten met eigentijdse cello-technieken, live improv, zang en human beatbox. Een indrukwekkende en bij vlagen hilarische performance was het gevolg.

Isamo Thissen studeerde dit jaar af aan het AKV St. Joost ’s-Hertogenbosch. Ze exposeert momenteel in de entree. In haar geborduurde werken is ze opzoek naar het grensgebied tussen figuratie en abstractie en de schoonheid die zich kan openbaren via het rampzalige. Tijdens de avond vertelde ze over haar werkwijze en het ontstaan daarvan.

check de online expo van Isamo hier

in samenwerking met

DO 23 SEPTEMBER 2021 #4 SARAH KERBOSCH, GUUSJE DE BRUIN & HEIKE DE WIT

Foto’s: Pien Groen

Te midden van een decor opgebouwd uit objecten, animaties, sound design en andere delen van het proces van het project ‘Dit Is Geen Ondergoed Collectie’ voerden Guusje en Sarah sets van bewegingen uit. Dit gebeurt in en rondom elementen gemaakt van verschillende materialen, met als grootste object de “kinesfeer”: een tent-achtige sculptuur die verandert van vorm door interactie met bewegende lichamen. Het publiek liep door het decor om zelf dingen te ontdekken en onderdeel te worden van de performance; de eclectische wereld van ‘Dit Is Geen Ondergoed Collectie’.
Daarna gaf masterstudente gender studies Heike de Wit een lezing over vrouwelijkheid waarin zij bevroeg wat vrouwelijkheid is en kan zijn, en daarmee een extra dimensie gaf aan wat er te zien was.

De bewegingen zijn ontwikkeld in samenwerking met het performance collectief Merle | Mischke | Klee, het sounddesign is gemaakt door Muriel Louveau en Hubert Heutinck van de Arnhemse studio Supermassive heeft de animaties ontwikkeld.

DO 26 AUGUSTUS 2021 #3 NIENKE JORISSEN

Foto’s: Pien Groen

We zagen het visueel gedicht ‘between TIME and SPACE’ van Nienke Jorissen met filmbeelden en dans. Waarin voelbaar was dat tijd – als duur – niet zomaar meetbaar is maar ruimte heeft en rekbaar blijkt.
Na de live performance was er muziek door DJ Bonjour.

Nienke Jorissen bestudeert in haar werk de mensheid van verschillende tijden, werelddelen en religies om te kunnen ontdekken wat ons met elkaar verbindt en waar het leven werkelijk om gaat. Ze wil verschillende facetten van het mens-zijn tonen die als troost of inspiratie kunnen dienen.

DO 22 JULI 2021 #2 ZALM

Foto’s: Pien Groen

Mini-filmpjes: Mischa Pranger

Bij deze tweede editie stond ZALM op het programma. De rest van de avond was het luisteren naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer terwijl er in de entree een tentoonstelling van Kassandra Wolda was.

ZALM IS NEDERLANDSE CULT/CAMP TV, DINGEN OM BOOS OP TE WORDEN EN NOISY GRINDPUNK!!!!!! ZALM IS DE NIEUWE EENMANS FORMATIE UIT EINDHOVEN!!!!!!!!!!!!!!!! GRILLIGE SCREAMS, DIEPE GRUNTS!!!!!!! VOOR ALLES EN TEGEN ALLES!!!!!!! TEGEN DE ZELFGENOEGZAAMHEID EN IDIOTERIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EN JA DAT MOET MET UITROEPTEKENS!!!!!!!!


in samenwerking met

DO 24 JUNI 2021 #1 KAREL VAN DER EIJK & JEHUDI VAN DIJK

Foto’s: Pien Groen

Tijdens deze eerste editie stond hier Karel van der Eijk op het programma. Jehudi van Dijk kwam ook langs, om een aantal van zijn gedichten voor te dragen. De rest van de avond werd opgeluisterd met een muziekselectie van Meneer De Perifeer.

Karel van der Eijk is een beeldend kunstenaar die installaties maakt waarin geluid en mechanica een sleutelrol hebben. Sommige van zijn installaties bewegen met een druk op de knop, anderen worden als een instrument gespeeld door het publiek of door de kunstenaar zelf.

Jehudi van Dijk is een kunstenaar uit Zwolle die sinds de lockdown prachtige collagegedichten maakt. Deze werken van Jehudi hangen sinds mei op ons gebouw. Poëtische nieuwe werelden, gedachtenkronkels en mijmeringen over liefde.
artikel over de buitenexpo


in samenwerking met

Artistiek concept

Tijdens de pandemie werd helder dat de culturele sector enorm kwetsbaar is en artistiek werk tegenwoordig vooral beoordeeld wordt op zijn maatschappelijke werking. Wij missen het gesprek waarin om artistieke waarde wordt gevraagd en deze wordt beoordeeld. En vrezen dat we de unieke ervaring van kunst zullen kwijtraken als ze op een instrumentele wijze benadert blijft worden. We komen in verweer tegen de versimpeling die hier het gevolg van is. En willen weer vragen is dit goed? En waarom?
Lees hier meer over:
Kunst is nu machtelozer dan ze zelf denkt
Kunst is net als liefde ze verrijkt ons leven met bijzondere gevoelens en ervaringen die we anders niet zouden hebben

Met het initiatief van An Evening at the Factory richten we ons bewust op de makers en willen we direct investeren in het vergroten van hun welbevinden. We ontslaan van doelstellingen buiten het werk zelf en zorgen voor een podium zonder compromissen. Met ruimte daarnaast voor uitwisseling en inspiratie.

Tone of voice

De naam An evening at The Factory verwijst in eerste instantie naar de locatie waar de avonden gehouden worden: De Gelderlandfabriek. Daarnaast zullen kunstenaars en creatieven de knipoog naar Andy Warhols The Factory herkennen.
De sfeer en mystiek van avantgardistisch/progressief New York in de jaren ’60, gemengd met een gevoel van anti-establishment en rebellie en het inspelen op nieuwe vormen/tendensen is een hele mooie legacy om An evening at the Factory op te ‘bouwen’.