An Evening at the Factory

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Avonden op initiatief van een aantal ‘fabriekers’ die plaatsvinden op een indoor ‘pleintje’ tussen de ateliers.

DO 26 augustus 2021 #3 Nienke Jorissen

Foto’s: Pien Groen

We zagen het visueel gedicht ‘between TIME and SPACE’ van Nienke Jorissen met filmbeelden en dans. Waarin voelbaar was dat tijd – als duur – niet zomaar meetbaar is maar ruimte heeft en rekbaar blijkt.
Na de live performance was er muziek door DJ Bonjour.

Nienke Jorissen bestudeert in haar werk de mensheid van verschillende tijden, werelddelen en religies om te kunnen ontdekken wat ons met elkaar verbindt en waar het leven werkelijk om gaat. Ze wil verschillende facetten van het mens-zijn tonen die als troost of inspiratie kunnen dienen.

DO 22 JULI 2021 #2 ZALM

Foto’s: Pien Groen

Bij deze tweede editie stond ZALM op het programma. De rest van de avond was het luisteren naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer terwijl er in de entree een tentoonstelling van Kassandra Wolda was.

ZALM IS NEDERLANDSE CULT/CAMP TV, DINGEN OM BOOS OP TE WORDEN EN NOISY GRINDPUNK!!!!!! ZALM IS DE NIEUWE EENMANS FORMATIE UIT EINDHOVEN!!!!!!!!!!!!!!!! GRILLIGE SCREAMS, DIEPE GRUNTS!!!!!!! VOOR ALLES EN TEGEN ALLES!!!!!!! TEGEN DE ZELFGENOEGZAAMHEID EN IDIOTERIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EN JA DAT MOET MET UITROEPTEKENS!!!!!!!!


in samenwerking met

DO 24 JUNI 2021 #1 KAREL VAN DER EIJK & JEHUDI VAN DIJK

Foto’s: Pien Groen

Tijdens deze eerste editie stond hier Karel van der Eijk op het programma. Jehudi van Dijk kwam ook langs, om een aantal van zijn gedichten voor te dragen. De rest van de avond werd opgeluisterd met een muziekselectie van Meneer De Perifeer.

Karel van der Eijk is een beeldend kunstenaar die installaties maakt waarin geluid en mechanica een sleutelrol hebben. Sommige van zijn installaties bewegen met een druk op de knop, anderen worden als een instrument gespeeld door het publiek of door de kunstenaar zelf.

Jehudi van Dijk is een kunstenaar uit Zwolle die sinds de lockdown prachtige collagegedichten maakt. Deze werken van Jehudi hangen sinds mei op ons gebouw. Poëtische nieuwe werelden, gedachtenkronkels en mijmeringen over liefde.
artikel over de buitenexpo


in samenwerking met