Anne Bakker + Inez Ishizaki

Anne Bakker + Inez Ishizaki

do 19 september - 20:00 uur

Tickets   Event

Onder de naam ‘an Evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering. Programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer met een betoverend solo concert van Anne Bakker (viool/zang) en de expo van Inez Ishizaki.

ANNE BAKKER

Anne Bakker is als (alt)violiste en zangeres actief binnen verschillende genres. Zo tourde ze met Deense artiest Agnes Obel, voormalig Iron Maiden-zanger Blaze Bayley en het Turks/Arabische Göksel Yilmaz Ensemble en werkte ze veelvuldig samen met elektronisch geluidskunstenaar Machinefabriek. Anne treedt daarnaast regelmatig op als solo-artiest en bracht twee solo EP’s uit onder de titel VOX/VIOLA (I & II). Met stem, (alt)viool en geluidseffecten brengt zij een combinatie van dromerige liedjes, improvisaties en soundscapes.

 

INEZ ISHIZAKI

Hoe gebruik je een tekening om als podium te dienen voor een tekening? De wereld die Inez Ishizaki in haar tekeningen vastlegt, toont herkenbare en intieme taferelen. Bevolkt door surrealistische en intrigerende figuren, die soms de grens tussen mens en dier overschrijden. Tekenen geeft haar de kans om elementen voor een eventuele set te verkennen, zoals de personages, architectuur, dramatische verlichting, muziek en het ontwerp van kleding.

Dit wordt versterkt door onderzoek naar de relatie tussen functionaliteit en decoratie, geworteld in haar fascinatie voor de Japanse handwerkkunst. Ze geven haar de middelen om de gevoeligheid van het publiek te vergroten voor materialen die verhalen kunnen vertellen over intieme relaties met locaties en mensen.

De afgebeelde scènes zijn vaak getekend met grafiet, houtskool en verdunde inkt om de tactiliteit van texturen zoals natte vacht en natte tegels in een badhuis over te brengen. Een tactiliteit om je lichaam te prikkelen in het rijk van de verbeelding. Dezelfde tekeningen worden gebruikt om de ruimte in haar installaties te verdelen, door ze aan het plafond te hangen en er ook op te kunnen lopen. Hier creëert Inez een push-and-pull-spel met de wandelende lezer: hoe positioneren zij zich in het verhaal, qua schaal? Hoe zijn ze gecharmeerd? Herinneringen, de stille kracht van ongewone windstoten en een trotse, muzikaal gedreven mars houden het verhaal in haar tekeningen gaande. De verstilling die tekeningen met zich meebrengen, speelt een belangrijke rol om het verhaal en de ontwikkeling van terugkerende motieven als de Border Collie, het wilde zwijn en een klein meisje aandachtig te ervaren.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

logo an Evening at the Factory  logo de Perifeer

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  19 september 2024
  Deur open: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda