Bazip Zeehok + Daniël Verkerk

Bazip Zeehok + Daniël Verkerk

do 15 februari 2024

Tickets   Event

Onder de naam ‘an Evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering. Programmering die allereerst stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en bovendien aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer een kunstenaarsgesprek met Daniël Verkerk met daarna vervolgens een concert van Bazip Zeehok.

BAZIP ZEEHOK

Het trio Bazip Zeehok is met G.W. Sok, Lukas Simonis en Gert-Jan Prins echt wel een supergroep te noemen.
G.W. Sok: The Ex, Zoikle, Oiseaux-Tempête, L&S, King Champion Sounds, Action Beat.
Lukas Simonis: Dull Schicksal, Zoikle, Stepmother, Trespassers W, Coolhaven, Mothers of Exit.
Gert-Jan Prins: Gorgonzola Legs, Mothers of Exit, Synchronator, VoltageSpa, M.i.m.e.o

Hun album ‘in de sloop der tijd’ verscheen eind september 2023. Met stem, gitaar en percussie. Instant composities, met navenante Nederlandstalige lyriek. En nog poëtisch ook.

“Het geheel gaat van strakke gitaarstukken naar gitaarworstelingen, van kleine spannende roffels naar kunstzinnig struikelende drumpartijen en van spoken word naar poëtische zang en bijna geschreeuw. Ze smeden dit alles zo aan elkaar dat ze je steeds weten te verrassen dan wel op het verkeerde, maar ook wel eens het juiste been zetten.” – Jan Willem Broek

“Dwarsgebakken liederen, waarbij Prins zijn trommels niet zelden met pluimen bewerkt en Simonis kraakdozengitaar speelt. Daar overheen doet Sok wat hij in het verleden zelden of nooit deed: zingen. Althans, daar lijkt het op. Daarbij houdt hij consequent zijn eigen ritme aan, wat tot aangenaam merkwaardige effecten lijdt.” – Peter Bruyn

DANiëL VERKERK

Het werk van Daniël Verkerk bestaat uit schilderijen en daarnaast ook uit installaties. Waarbinnen het verleggen van grenzen erg belangrijk is. Naast het conventionele schilderen gebruikt Daniël innovatieve elementen zoals een zonnependula om beweging te genereren. Zijn schilderijen zijn door de jaren heen verrijkt met nieuwe elementen. Ze ontwikkelden zich van 2 naar 3D waardoor contrast en massa belangrijk werden. Elke klodder verf is een mini-object met een eigen lichtoppervlak en schaduw. Door het aanbrengen van verschillende lagen verf en materiaal wordt het proces zichtbaar net als sporen in het landschap.

Een grote inspiratiebron is de nietige mens in zijn eigen gecultiveerde wereld. Daarom zijn parlementen en bouwplaatsen terugkerende thema’s in zijn werk. Dat zijn onderwerpen waarin de processen voortdurend veranderen. De werken “Muck” en “Street” zijn bijvoorbeeld pogingen om verschillende perspectieven in één oogopslag zichtbaar te maken. “De wereld in een notendop”.

In de recente opdrachten van zowel het Nationaal Militair Museum Soesterberg als het Historisch Museum Frankfurt heeft Verkerk het verleden, heden en de toekomst samengebracht tot één geheel.

Meer werk van Daniël vind je hier op zijn Insta.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer. Én is er bier en naked tosti.

logo an Evening at the Factory  logo de Perifeer

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  15 februari 2024
  Deur open: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Tickets   Event