Blues @ the Factory met oa Robin van Roon

Blues @ the Factory met oa Robin van Roon

do 22 februari 2024

  Event

Blues@ the Factory is de nieuwe programmeringslijn in onze agenda. Samen met For the Road zetten we elke 4e donderdag van de maand een maandelijks blues programma neer. Dit kunnen sessies zijn waarin lokaal talent gepresenteerd wordt maar ook optredens van bijzondere hoofdgasten. Deze keer met oa Robin van Roon.

Robin van Roon

Mijn eerste kennismaking met mondharmonicablues was Eddie Martin in de jaren 90. Ik woonde destijds in Engeland. In mijn plaatselijke pub ‘The Hob Goblin’ speelde Eddie met een Astatic die op een mondharmonicarek was geplakt. Het geluid en de tonen van de mondharmonica gingen dwars door mijn ziel. Ik kocht zijn cd ‘Solo In Soho’ (mijn eerste blues-cd ooit) en een half jaar later pakte ik de mondharmonica zelf op.

Ik ging naar Carlo Reijs om de kneepjes van de bluesmondharmonica te leren. Daar leerde ik Little Walter, George Harmonica Smith, Slim Harpo, William Clarke, Kim Wilson enz. kennen.

Vanaf dat moment begon ik te spelen alsof er geen morgen was. Na tien jaar mondharmonica te hebben gespeeld, werk ik nu met topbluesartiesten. Ik deelde podia met Gene Taylor, Dusty Ciggaar, Big Pete, Big Dave, Bart De Mulder, Dave Chavez en nog wat meer.

Entree:  Pay What You Can

Hoe werkt Pay What You Can? Bij elke blues avond betaal je aan de bar met een QR code. Er is een suggestie-prijs. Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

  22 februari 2024
  Deur open: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: betaal wat je kunt

  Event