de Gelderlandfabriek

Pay What You Can


Dit seizoen is er de mogelijkheid om te kiezen wat je betaald bij Blues @ the Factory en de STIP voorstellingen.

Hoe werkt Pay What You Can en kan je kiezen wat je betaald?

Blues @ the Factory

Blues@ the Factory is here to stay. Samen met For the Road wordt weer elke 4e donderdag van de maand blues op het podium gezet.

kiezen wat je betaald

Bij elke blues avond betaal je aan de bar met een QR code.

Er is een suggestie-prijs.
Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen.
Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

STIP voorstellingen

De zes cultuurpodia in Rivierenland hebben de handen ineengeslagen. Onder de noemer STIP presenteren ze een aantal frisse, onverwachte, spannende nieuwe voorstellingen. Deze voorstellingen zouden betaalbaar moeten zijn voor iedereen. Daarom het zogenaamde ‘pay what you can’ principe. Wie weinig te besteden heeft, betaalt weinig en wie meer kan missen, is iets royaler.

kiezen wat je betaald

Bij de STIP voorstellingen koop je van te voren je kaartje via de button op de website, die je door-leidt naar het betaalsysteem van theater de Fransche School.

Hier geef je aan of je de adviesprijs betaalt of je eigen gekozen tarief met een minimum van € 2,50.

,,Wij hechten groot belang aan een divers programma van goede kwaliteit voor een breed publiek. Enerzijds willen we ons bestaande publiek aan ons blijven binden door kwaliteit en variatie te bieden, daarnaast willen wij samen ons inzetten voor potentieel nieuw publiek. Eén van de drempels die mensen mogelijk ervaren, is de financiële drempel. Voor een theaterkaartje betaal je al snel twintig tot dertig euro en dat is zeker in deze tijd voor veel mensen veel geld. Dankzij steun van de provincie en alle gemeentes halen we met de STIP-voorstellingen de financiële drempel volledig weg.”

De Poorterij in Zaltbommel, Theater Heerenlogement in Beusichem, Cultuurbedrijf Tiel, De Pluk in Geldermalsen en De Gelderlandfabriek en De Fransche School, beiden in Culemborg.