Danibal + Frida Berntsen

Danibal + Frida Berntsen

do 17 oktober - 20:00 uur

Tickets   Event

Onder de naam ‘an Evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering. Programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer met de mondharpcapriolen en keelzang van de onovertroffen Danibal en een artist talk van Frida Berntzen. Over haar werk en haar expo in onze entree.

DANIBAL

Mondharpen, experimentele zang, live loops en improvisatie. Danibal’s liefde voor de mondharp ontvlamde toen hij in 1999 in aanraking kwam met Toevaanse keelzang en mondharptradities. Inmiddels is hij een specialist op deze synthesizer uit de oertijd, zijn koffer is gevuld met mondharpen uit alle windstreken.  Danibal tovert met behulp van live loops een heel eclectische wereld met, jodelen, keelzang en vleugje human beatbox. Zijn muziek werd wel eens omschreven als elektronische dada-folk.

Danibal was te gast op diverse internationale mondharpfestivals. O.a. in Moskou (Rusland), Rauland (Noorwegen), Catania (Sicilië), Feldegg (Oostenrijk), Kescemet (Hongarije), Berlijn (Duitsland) en onlangs Corcelles (Zwitserland). Sinds 2006 is hij betrokken bij de International Jews Harp Society. Dit is een vereniging van mondharpspelers, -makers en -onderzoekers.
Danibal is ook initiator van Klangkörper, een podium voor boventoonmuziek. En mede-oprichter van De Komijnen, een podium met absurdistische inborst in Utrecht.
Naast muzikant is hij voornamelijk actief als live-cartoonist.

Binnenkort meer informatie over het beeldende kunst programma van deze avond.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

logo an Evening at the Factory  logo de Perifeer

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  17 oktober 2024
  Deur open: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: pay what you can

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda