Eaters of the Soil + Thijs Broekkamp

Eaters of the Soil + Thijs Broekkamp

do 16 mei 2024

Tickets   Event

Onder de naam ‘an Evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer met de Utrechtse doom-metal-noise-freejazz-improv-sensatie Eaters of the Soil.

EATERS OF THE SOIL

Eaters of the Soil is een doom metal act uit Utrecht, die het genre op eigen wijze benadert door het te combineren met noise, freejazz en improvisatie. Waar de drums en doombas het zware fundament leggen, hebben gitaar, trombone en fretloze bas een vrije rol en improviseren hun partijen om zo onverwachte lagen en stemmingen toe te voegen. Sinds de oprichting eind 2020 bracht de band reeds zes EP’s uit. In recensies worden vooral de beklemmende sfeer, het onverwachte en het spelen met de spanningsboog van de luisteraar geprezen. Hoewel de muziek instrumentaal is, verkent de band de donkere en manipulatieve kant van de menselijke geest door middel van spraaksamples.

Eaters of the Soil mag dan een relatief nieuwe band zijn, de gezamenlijke ervaring van de bandleden strekt zich uit van underground metal (o.a. Devious, Next Waste Dimension en The Howl Ensemble) tot noise-improvisatiecollectief Lärmschutz en samenwerkingen met artiesten als Dirk Serries, Mauro Pawlowski (dEUS, Evil Superstars) en Trevor Dunn (Fantômas, John Zorns Masada).

We boekten Eaters of the Soil in de Gelderlandfabriek op verzoek van een van onze trouwste bezoekers. Bedankt Klaas.

Thijs Broekkamp

Thijs Broekkamp is een fotograaf en journalist uit Nederland.
Zijn verhalen concentreren zich op humanitaire kwesties, het ontmantelen van negatieve stereotypen, maar ook op conflicten, de nasleep ervan en de langetermijnimpact ervan op de mondiale betrekkingen.

“Met mijn werk hoop ik mensen te inspireren delen van zichzelf te herkennen in onbekende werelden en zich te verhouden tot de karakters van mensen die op het eerste gezicht totaal anders lijken dan zij.”

Momenteel werkt hij aan een boek over de post-Sovjet millennials van Kirgizië, dat in september 2024 zal verschijnen.

 

Reimagining Kyrgyzstan

Jarenlang bleef Kirgizië geïsoleerd van het wereldtoneel, afgeschermd van de blik van de wereld. Hoewel Rusland historisch gezien een enorme invloed heeft uitgeoefend in deze regio, is zijn greep sinds het conflict in Oekraïne verzwakt. Ondanks de sterke afhankelijkheid van Kirgizië van Rusland en de steeds nauwer wordende banden van de regering met de regering van Poetin, hunkert de jongere bevolking naar emancipatie van de Russische dominantie. De Russische taal blijft de boventoon voeren, terwijl de Kirgizische tradities en cultuur, die lange tijd gemarginaliseerd en gestigmatiseerd waren, nu een renaissance beleven.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

logo an Evening at the Factory  logo de Perifeer

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  16 mei 2024
  Deur open: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: € 10,00

Tickets   Event