Reinis Jaunais + Emma van Amerongen

Reinis Jaunais + Emma van Amerongen

do 21 september 2023

Tickets   Event

Onder de naam ‘an Evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Deze Evening komt wereldreiziger en uitzonderlijk gitaarvirtuoos Reinis Jaunais (Riga, Letland) voor ons spelen. En hebben we een feestelijke finissage van de expositie van Emma van Amerongen met natuurlijk een artist talk.

REINIS JAUNAIS

Met klanken geschilderde reiservaringen – zo zou je de muziek van Reinis Jaunais kunnen omschrijven. Reinis Jaunais is een reizende gitarist uit Letland die de afgelopen jaren over de hele wereld tourde (meer dan 200 concerten per jaar!). Hij speelt op uitzonderlijke en zeer virtuoze wijze gitaar met behulp van veel verschillende technieken – waaronder tapping, percussie, finger-picking en live looping.

Reinis Jaunais begon met het componeren van muziek dankzij de inspiraties die hij opdeed tijdens het reizen door Europa, Nieuw-Zeeland en Azië. Inmiddels heeft hij meerdere solo albums uitgebracht. Geniet mee van zijn reisavonturen, gevat in ritmische en zacht percussieve melodieën.

Emma van Amerongen

In sfeervolle en kleurrijke schilderijen onderzoekt Emma van Amerongen de grijze ruimte tussen herinnering, fantasie, gevoel en het daadwerkelijke beeld. Van Amerongen werkt voornamelijk met acrylinkt op katoen en houdt zich bezig met een continu proces van maken, balancerend tussen het laten werken van het materiaal en het beheersen van de visuele uitkomst. Terwijl elk schilderij begint met een beeld dat ze heeft gezien, gebruikt ze de eigenschappen van haar materialen en toevalligheden om steeds verder weg te gaan van het eigenlijke beeld, waardoor een atmosferisch spectrum ontstaat. Door dit continue proces staan ​​de beelden van Van Amerongen altijd open voor interpretatie van de toeschouwer, terwijl ze tegelijkertijd in een bepaalde richting worden geduwd. Gevoeligheid en leegte spelen daarbij een belangrijke rol, omdat ze de toeschouwer in staat stellen zijn verbeelding te gebruiken. Vluchtig als de kwestie van herinneringen, geven de schilderijen van Van Amerongen daarom een ​​gevoel van herkenning dat meer tot de geest van de toeschouwer spreekt dan tot de daadwerkelijke herinneringen waaruit ze voortkomen.

Tekst door Menno Vuister

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

logo an Evening at the Factory  logo de Perifeer

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  21 september 2023
  Deur open: 19:15 uur
  Aanvang: 19:30 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Tickets   Event