Jaïnda

Jaïnda

zo 17 maart 2024

Tickets   Event

JAÏNDA met toetsenist Manuel Wouthuysen

JAÏNDA (20) treedt al sinds haar 10e op en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot één van de grootste zangtalenten in Nederland. Ze won het landelijke ‘Kunstbende Young Creators Festival’. En haar selectie en succesvolle deelname aan het talentvolle Nationaal Jeugd Jazz Orkest, bevestigd ook haar succes. Ze kreeg in die periode vocal coaching van Michelle David en Ruben Hein.

JAÏNDA brengt grote zangeressen uit het naaste verleden in herinnering. Haar eigen sound, twists en songs stuwen haar door naar het heden en een ongetwijfeld mooie toekomst.

Op 25 april komt JAÏNDA’s debuutsingle uit.

JAÏNDA: “Ik was nog heel jong toen ik “Lighthouse” schreef. Het gaat over het gevoel dat je kunt hebben dat je nergens bij hoort. En niet precies weet wie je kunt vertrouwen. Als reactie daarop probeerde ik vooral maar ‘ergens’ deel van uit te maken, wat niet zo’n goed idee is. Het positieve was dat het schrijven en zingen van Lighthouse mij lieten voelen wie ik ben en wie ik wil zijn!”

Lighthouse is een sterke prelude van meer uit te brengen eigen (pop) werk. Samen met producer Jonathan Quarmby (James Morrison, Kovacs, James Arthur), nam JAÏNDA eerder dit jaar diverse nummers op in Londen en Amsterdam.

Manuel Wouthuysen

Manuel Wouthuysen (1991) is pianist, componist en docent.

Van 2011-2016 studeerde hij aan het Conservatorium in Utrecht met hoofdvakken jazz en klassiek. Gedurende deze periode kreeg hij les van Bert van den Brink en Martyn van den Hoek. Na zijn studie speelde hij o.a. bij het Nationaal Jeugd Jazz orkest, Kika Sprangers kwintet, Áslaug en Jessica de Boer.

In 2022 begon hij onder de naam MANOLO aan zijn debuut EP – Or Is It?
Dansbare jaren 80 funk met een moderne twist.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  17 maart 2024
  Deur open: 14:15 uur
  de zaal
  Entree: € 22,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event