Ruben Hein (vrijdagavond)

Ruben Hein (vrijdagavond)

vr 29 maart - 20:30 uur

Tickets   Event

Ruben Hein samen met pianist Timothy Banchet
Soulvolle pop songs met een sterk eigen geluid.
Ruben Hein is pianist en zanger. Hij wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. De invloeden van onder andere Radiohead, Thomas Dybdahl, Paul Simon en Sufjan Stevens resoneren door in zijn nummers.
debuutalbum

Om te beginnen bracht Ruben Hein in 2010 zijn debuutalbum; ‘Loose Fit’ en single ‘Elephants’ uit. Dit deed hij onder het legendarische platenlabel Blue Note. Sindsdien toert hij met zijn eigen muziek en speelt hij in binnen- en buitenland. Waaronder het North Sea Jazz Festival, Eurosonic Noorderslag, Lowlands en het Java Jazz Festival in Jakarta, Indonesië.

Daarna volgde in 2011 een samenwerking met het Metropole Orkest en singer/songwriter Jonathan Jeremiah. Het live album van dit concert in een uitverkocht Carré, werd genomineerd voor een Edison.
Daarnaast stond Ruben dat jaar met Oleta Adams en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in het Concertgebouw in Amsterdam. En werd hij 2 maal genomineerd voor een 3FM Award. Ruben won ook twee Radio 6 Awards (2013, 2014) en voor zijn album Hopscotch kreeg hij in 2013 de Edison-Publieksprijs.

samenwerkingen

Hij werkte samen met de Engelse singer-songwriter Fink, Hans Teeuwen, Waylon, Lori Lieberman, New Cool Collective.
En hij verzorgde het voorprogramma van o.a. Robin Gibb, Seal, Tom Jones en Simply Red.

Timothy Banchet

Hij loopt al een aantal jaren mee in het jazzmilieu, maar wie kent de naam Timothy Banchet en zijn betekenis voor de Nederlandse muziek? Weinigen. Niet erg, want voor die relatieve onbekendheid heeft hij zelf gekozen. Zijn carrière ontrolde zich tot nu toe hoofdzakelijk als begeleider – sideman in goed jargon. Dat daar op niet al te lange termijn wellicht verandering in komt, doet niets af aan die keuze. Hij wil in de nabije toekomst ook graag een eigen groep beginnen om zijn eigen muziek te laten vertolken. Toekomstmuziek dus, mooi vooruitzicht. Als sideman echter wil de pianist solisten altijd op hun best laten klinken. Dát is zijn missie.

Timothy zou maar wat graag in de jaren veertig van de vorige eeuw leven en dan aan de muziek de zaken toevoegen, waarmee hij nú bezig is. Zijn beminnelijkheid maakt, dat hij op het podium pas tevreden is, wanneer de samenwerking met anderen optimaal heeft geklikt. “Je moet dúrven om fouten te maken”, zegt de man. die mensen die alleen maar bezig zijn met hun eigen verhaal, verafschuwt.

vijfde studioalbum

In het voorjaar van 2022 bracht Ruben Hein zijn laatste plaat uit getiteld ‘OCEANS’. Hiervoor heeft hij zich laten inspireren op een expeditie reis langs Antarctica. Samen met filmmaker Hubert Neufeld heeft Ruben een documentaire van dit project geproduceerd, getiteld ‘Sounds of the South’.
In mei j.l kwam zijn laatste single uit. THE SHAPE YOU’RE IN.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie. Deze special dus op een vrijdagavond!

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  29 maart 2024
  de zaal
  Entree: € 25,00

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda