Ruben Hein (vrijdagavond)

Ruben Hein (vrijdagavond)

vr 29 maart 2024

Tickets   Event

Ruben Hein (SOLO)
Soulvolle pop songs met een sterk eigen geluid.
Ruben Hein is pianist en zanger. Hij wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. De invloeden van onder andere Radiohead, Thomas Dybdahl, Paul Simon en Sufjan Stevens resoneren door in zijn nummers.
debuutalbum

Om te beginnen bracht Ruben Hein in 2010 zijn debuutalbum; ‘Loose Fit’ en single ‘Elephants’ uit. Dit deed hij onder het legendarische platenlabel Blue Note. Sindsdien toert hij met zijn eigen muziek en speelt hij in binnen- en buitenland. Waaronder het North Sea Jazz Festival, Eurosonic Noorderslag, Lowlands en het Java Jazz Festival in Jakarta, Indonesië.

Daarna volgde in 2011 een samenwerking met het Metropole Orkest en singer/songwriter Jonathan Jeremiah. Het live album van dit concert in een uitverkocht Carré, werd genomineerd voor een Edison.
Daarnaast stond Ruben dat jaar met Oleta Adams en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in het Concertgebouw in Amsterdam. En werd hij 2 maal genomineerd voor een 3FM Award. Ruben won ook twee Radio 6 Awards (2013, 2014) en voor zijn album Hopscotch kreeg hij in 2013 de Edison-Publieksprijs.

samenwerkingen

Hij werkte samen met de Engelse singer-songwriter Fink, Hans Teeuwen, Waylon, Lori Lieberman, New Cool Collective.
En hij verzorgde het voorprogramma van o.a. Robin Gibb, Seal, Tom Jones en Simply Red.

vijfde studioalbum

In het voorjaar van 2022 bracht Ruben Hein zijn laatste plaat uit getiteld ‘OCEANS’. Hiervoor heeft hij zich laten inspireren op een expeditie reis langs Antarctica. Samen met filmmaker Hubert Neufeld heeft Ruben een documentaire van dit project geproduceerd, getiteld ‘Sounds of the South’.
In mei j.l kwam zijn laatste single uit. THE SHAPE YOU’RE IN.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie. Deze special dus op een vrijdagavond!

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  29 maart 2024
  de zaal
  Entree: € 25,00

Tickets   Event