de Gelderlandfabriek

wie maken de fabriek

Mark van Dooren
Ondernemer | Organisator | Events | liefhebber podiumkunsten | bewonderaar van makers van kunsten | Verbinder
Lars Jansen

Lars Jansen heeft al jarenlang een atelier in de fabriek. Hier werkt hij niet alleen aan beeldende kunst, decors en inbouwkasten, maar geeft hij ook workshops. Ook is Lars coach/counselor.

Thiadmer van Galen

Thiadmer van Galen is afgestudeerd aan de HKU als theatervormgever. En fabrieker sinds 2008.

Ronald Schinkelshoek

Studio Schinkelshoek maakt beelden en rekwisieten voor film, theater, beeldende kunst en musea. Verhuur, advies, ontwikkeling en productie.

Hester Jolink

Hester Jolink ontwerpt en realiseert decors voor theatervoorstellingen. Daarnaast werkt ze als ruimtelijk vormgever aan interieurs voor scholen, horeca, winkels, evenementen en congressen.

Kassandra Wolda

Kassandra Wolda maakt schilderijen in olieverf. Daarnaast is ze mede verantwoordelijk voor de culturele programmering van de Gelderlandfabriek. En organiseert ze met een aantal kunstenaars de maandelijkse artist meetup: an Evening at the Factory.

Tanya van Leeuwen

Tanya van Leeuwen Interieurarchitectuur is gespecialiseerd in ontwerpen voor woon- en werkomgevingen.

De Familiefabriek

Silvie Buenen en Germen Zoer zijn mede oprichters van de Familiefabriek, een winkel met duurzaam design voor het hele gezin. In de Gelderlandfabriek werken zij aan opdrachten en vrij werk en gebruiken hun atelier voor kinderworkshops die ze organiseren vanuit de Familiefabriek.

Jam, Jazz & Pizza

Naar ‘Frisse jazz’ luisteren met een pizzapunt.

Expositie

Verantwoordelijk voor de expo’s in de entree.

Elmar Dekker

Elmar Dekker maakt tafels, kasten, lampen, keukenkastjes, broodplanken en veel meer. Van hout natuurlijk. Naast maker van houtproducten is hij in de zomer te vinden op Theatercamping Charme, Frankrijk als houtdocent. Daar geeft hij dagelijks workhops met hout uit het bos.

In de fabriek zijn op dit moment 7 werkplaatsen/ateliers. Deze zijn allemaal in gebruik. Wanneer er ruimte vrijkomt zal een nieuwe creatieve professional worden gekozen uit de opgegeven geïnteresseerden. Doorslaggevend zijn daarbij aanwezigheid, professionaliteit, het passen in de aanwezige fabriekers-gemeenschap en de diversiteit in disciplines. Mail voor opgave met info@degelderlandfabriek.nl

de portretfoto’s op deze pagina zijn gemaakt door Jord Visser