de Gelderlandfabriek

fabriekers

Diverse ontwerpers en kunstenaars hebben in de Gelderlandfabriek in Culemborg een plek gevonden, als vaste huurder van een werkplaats ieder met zijn eigen discipline.

Foto’s: Sanja Harris

Frank Odink
PROJECTLEIDER, (DECOR)BOUW EN SPECIAL EFFECTS
Germen Zoer
DE FAMILIEFABRIEK
Hester Jolink
THEATERVORMGEVER

Frank Odink is fabrieker van het eerste moment: hij kraakte het leegstaande pand en maakte de oude fabriek toegankelijk. Nog steeds heeft hij hier zijn eigen werkplaats.

Germen Zoer is een toffe gast en het mannetje van de fabriek.

Hester Jolink ontwerpt en realiseert decors voor theatervoorstellingen. Daarnaast werkt ze als ruimtelijk vormgever aan interieurs voor scholen, horeca, winkels, evenementen en congressen.

Kassandra Wolda
BEELDEND KUNSTENAAR
Lars Jansen
BEELDEND KUNSTENAAR, DOCENT EN COACH
Ronald Schinkelshoek
SPECIAL PROPS – MODELMAKER

Kassandra Wolda maakt schilderijen in olieverf. Daarnaast geeft ze teken- en schilderlessen in haar atelier in de Gelderlandfabriek. Deze plek is ook een ruimte voor open atelier en projecten.

Lars Jansen heeft al jarenlang een atelier in de fabriek. Hier werkt hij niet alleen aan beeldende kunst, decors en inbouwkasten, maar geeft hij ook workshops. Ook is Lars coach/counselor.

Studio Schinkelshoek maakt beelden en rekwisieten in opdracht voor onder meer film, televisie, theater, beeldend kunstenaars en musea. Van advies en technisch ontwerp tot productie en verhuur.

Silvie Buenen
DE FAMILIEFABRIEK
Tanya van Leeuwen
INTERIEURARCHITECT MA
Thiadmer van Galen
THEATERVORMGEVER, BEELDENMAKER EN CREATIEF BOUWER

Silvie heeft een vogelnestkantoor en kan geweldig tekenen.

VY interieurarchitectuur (voorheen Tanya van Leeuwen Interieurarchitectuur) is gespecialiseerd in ontwerpen voor woon- en werkomgevingen.

Thiadmer van Galen is afgestudeerd aan de HKU als theatervormgever. En fabrieker sinds 2008.