de Gelderlandfabriek

RegiOde Rivierenland

Nieuw project: RegiOdes aan Gelderland

Jonge makers uit spoken word, hiphop en popcultuur brengen identiteit van Gelderse regio’s tot leven

Regi0des is een nieuw project in samenwerking met Cultuur Oost en de Provincie Gelderland. Muzikanten, dansers, beatmakers, rappers, spoken word artiesten, street artists, modeontwerpers, fotografen en filmmakers werken hierin samen.

In RegiOdes aan Gelderland brengen jonge makers de identiteit van de Gelderse regio’s in vijf audiovisuele kunstwerken tot leven. Het resultaat is 5 bijzondere video’s waarin de regio’s Achterhoek, Arnhem-Nijmegen, Rivierenland, Veluwe en Stedendriehoek (de driehoek rondom de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen) centraal staan. De makers werden gecoacht door de regionale culturele instellingen DRU Cultuurfabriek, Stichting Beatwise, de Gelderlandfabriek, Gigant Apledoorn en Astrant Ede.

‘Het is meer dan een streek, het is een identiteit’, klinkt in de video van de Achterhoek met rapper Amaron, muziek van Eastwave en beelden van street artist Rosalie de Graaf. De pas 16-jarige singer-songwriter Lynn Kools brengt met haar ukelele een ode aan Rivierenland. Rapper La-Tete’s boodschap in de video van de Veluwe is dat als je kansen zelf moet creëren. In de video van regio Arnhem-Nijmegen danst choreograaf Ibrah Silas Jackson op de woorden van spoken word artiest Tim Lenders. Schrijver en zangeres Elieve zingt in de ode aan de Stedendriehoek over haar struggle als Turks-Nederlandse vrouw met beide culturen.

RegiOdes is onderdeel van Gelderland Talent Stage.

#RegiOdesGLD
@provinciegelderland
@cultuuroost