Inez Ishizaki

Inez Ishizaki

zo 21 juli - zo 15 september

“In mijn werk zie ik tekeningen als ruimtelijke schetsen, filmfragmenten en potentiële decorstukken. Het beeld ontstaat stap voor stap uit gestileerde elementen die op elkaar geplakt worden. Deze grafische aanpak wordt gebruikt in zowel mijn tekeningen als de ruimtelijke installaties ervan. Japanse ukiyo-e prenten en animaties zijn invloedrijke observatiebronnen voor een gevoel van dieptewerking dat veel aan de verbeelding overlaat.

De omarming van platheid in levendige lijnen, gebrek aan schaduw, half in beeld geplaatste elementen en een rijk vlakkenspel aan patronen maken het spannende middelen voor een theatrale vertelling.

Verwondering staat centraal, en de scènes die ik teken zijn geladen door een aanhoudende spanning. Zowel voor de kijker als voor mijzelf is het een dwaaltocht door een wereld met een verhaal dat zich blijft ontvouwen in verstilde fragmenten. Bekende texturen worden in wonderlijke situaties geplaatst en bespelen zo de zintuigen.”

Inez Ishizaki is een Visual Artist uit Arnhem, die in 2023 afstudeerde aan ArtEZ University of the Arts. Meer info over haar werk vind je op haar website.

Zondag 15 september om 17:00 uur is de finnisage met artist talk vanuit de serie: an Evening at the Factory. Aansluitend aan Jam, Jazz & Pizza met Fay Claassen, Karel Boehlee, Koosje en Joao Erbetta.

  21 juli 2024 - 15 september 2024
  Zie openingstijden
  de entree
  Entree: gratis!

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda