Maarten Ducrot

zo 28 november @ 15:00 –

Lezing over parallellen tussen wielrennen en het dagelijks leven die voer levert voor de geest en genoeg stof om na te praten onder het genot van een pint.

Cor Bakker en Teus Nobel

zo 21 november @ 14:30 –

Eén van Nederlands populairste pianisten speelt samen met een rijzende ster in de Nederlandse jazzscene. Een jonge trompetist met als motto: Impossible Is Nothing. Cor Bakker, eerder te gast bij JJP, weet op een prachtige manier het beste uit zijn medespeler te halen.

Bonhoeffer – Wie ben ik?

za 20 november @ 20:30 –

In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard Bonhoeffer op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’.

Bonhoeffer 75 de afsluiting

za 20 november @ 14:00 –

De 75-jarige herdenking van de terechtstelling van Bonhoeffer (9 april 2020) was voor de Roos van Culemborg aanleiding een groot landelijk twee jaar durend project op te zetten. Vertrekpunt de gedichten die hij schreef voor familie, vrienden en zijn verloofde vanuit de gevangenis.

Popquiz

za 23 oktober @ 20:00 –

Voor muziekliefhebbers die hun muziekkennis eens willen testen.
De popquiz wordt op individuele basis of als team gespeeld en bevat veel kennisvragen over de periode van 1960 tot 2015. Absolute kennis over de gehele periode is niet nodig. Voor het winnende team is per teamlid een muziekbon van € 10,00

Harald Austbø

do 21 oktober @ 20:00 –

In zijn optreden combineert hij zijn theatrale kwaliteiten, zoals het transformeren in personages en het leveren van maatschappijkritiek , met eigentijdse cello-technieken en human beatbox.

Gezicht van het Gezicht

za 2 oktober – zo 3 oktober @ 12:00 –

Afgelopen week zijn de kinderen in de leeftijdsgroep tien tot twaalf van groep 6, 7 en 8 van de Agora afdeling van de Beatrixschool en groep 7 en 8 van de Oranje Nassauschool Parijsch (beide zijn onderdeel van CPOB) in de workshop van De Vrijstad Drukker uitgedaagd om een zelfportret te maken door middel van kartondruk. Ze zijn enthousiast aan de slag gegaan en het is een mooie en bonte verzameling van kunstwerken geworden!

op locatie in Parc de Triomphe: Tineke Postma

zo 5 september @ 14:00 –

Seizoensopening Jam, Jazz en Pizza: Gevierde saxofonist en componist laat nieuw werk horen. Verschillende elementen komen samen; de sopraansaxofoon staat centraal, haar voorliefde voor zang, de sound van experimentele elektrische jazz uit de jaren ’70 en ’80, met een grote focus op ritmische elementen uit Carnatic muziek en het M-base denkgoed van saxofonist Steve Coleman.

Piano- en viooldag

za 12 juni @ 11:00 –

Jong en oud laten hun kunsten op de piano en viool horen. Het wordt een dag vol muziek, kleine kunstenaars en grote ontroering!
Er wordt gespeelt om 11.00u, 13.15u, 15.30u, 17.15u en ‘s avonds om 20.00u. De concerten overdag duren maximaal één uur. het avondconcert duurt 2 keer 40 minuten.

Niet Weggeweest

za 27 maart @ 20:00 – 22:00 –

Pianisten Bert van den Brink, Arthur Wagenaar en Martin Oei, gitarist Rob Orlemans en kleinkunstenaars Lies & Saar en Linda Vink met Dennis de Bruijn zijn enkele van de studiogasten bij deze livestream. Ze treden er niet alleen op maar vertellen ook over hun ervaringen tijdens het achterliggende coronajaar.

Thijs Segers

vr 5 februari – zo 18 april @ Hele dag –

“Verlaten parken in fletse grijstinten, uitgedroogde zonnebloemvelden, bijna post-apocalyptische landschappen in giftige gelen en droge okers. De schilderijen roepen een eigentijdse herinnering op aan  iets wat al lang geleden voorbij is gegaan.”

Mitchel Peters

vr 4 december – zo 31 januari @ Hele dag –

Expositie van een kunstenaar uit Oss die in 2020 afstudeerde aan de Base for Experiment Art and Research (BEAR) Fine Art aan Artez Arnhem. In zijn werk onderzoekt hij de mogelijkheid om onschuld te herwinnen. Mitchels beeldtaal bestaat uit geconstrueerde ‘samples’ uit het verleden en heden; die, wanneer ze worden gecombineerd, proberen dit gevoel van onschuld opnieuw te beleven.

We Love 70s 80s 90s

za 26 september @ 21:00 –

Live muziek met vaste zitplaatsen en consumpties en in een andere ruimte kan je, zonder consumpties, dansen op 1,5 meter. Alles geheel georganiseerd volgens de richtlijnen van de RIVM.

Han Bennink | ICP – familie editie

zo 20 september @ 14:30 –

Jam Jazz & Pizza familie editie voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s van 6-99 jaar. Kinderen worden uitgenodigd mee te doen door middel van dirigeren van het hele orkest. Het is een interactieve middag voor jong en oud. Kom deze grootheden van dit magistrale orkest bewonderen en beluisteren. Dit ga je niet meer meemaken!!!

Linda Vink | Zeur niet | tweede voorstelling

vr 28 augustus @ 21:30 –

Speciaal voor De Gelderlandfabriek hebben Linda & Dennis een volledige muzikale voorstelling gemaakt waarbij je meegezogen wordt in de wereld van kleinkunst & muziektheater. In ‘Zeur niet’ herleven oude tijden, komen stukken die we kennen van o.a. Jasperina de Jong, Conny Stuart en Adèle Bloemendaal samen met de prachtige melodieën van Jacques Brel en confronterende teksten van Bertolt Brecht.

Linda Vink | Zeur niet | eerste voorstelling

vr 28 augustus @ 20:00 –

Speciaal voor De Gelderlandfabriek hebben Linda & Dennis een volledige muzikale voorstelling gemaakt waarbij je meegezogen wordt in de wereld van kleinkunst & muziektheater. In ‘Zeur niet’ herleven oude tijden, komen stukken die we kennen van o.a. Jasperina de Jong, Conny Stuart en Adèle Bloemendaal samen met de prachtige melodieën van Jacques Brel en confronterende teksten van Bertolt Brecht.