Linda Vink & Martijn Sanders

zo 4 december @ 14:30 –

Een middag vol vocaal geweld, dat mogen we wel zeggen, met deze twee kanonnen van stemmen die de fabriek zullen veranderen in een heuse arena, waar je getrakteerd wordt op de prachtigste liederen, aria’s en duetten uit de mooiste opera’s & musicals uit de muziekgeschiedenis!

Kars Veling

zo 27 november @ 16:00 –

Deze lezing zal ingaan op actuele discussies over natuur en milieu. Kars doet dat steeds vanuit zijn passie voor en kennis van vlinders en libellen.

We Love 60s 70s

za 19 november @ 20:00 –

Dj’s Rick Snel en Mike Lambooij draaien de lekkerste tracks uit de jaren 60 en 70! Disco Vibes! Bee Gees, Jacksons, Beatles, Stones…in een heerlijke mix!

Botte Bijl 2022

za 12 november @ 14:00 –

Stevige muziek, stoer eten, gewaagd bier en een tikje rauw vermaak. Stap in je kistjes, trek je geruite blouse uit de kast en geniet van een ongecompliceerde avond waarbij niets moet en bijna alles mag!

LeNoise | tribute to Neil Young

za 5 november @ 20:30 –

Met de beste oogst uit ‘Harvest’, de gouden samenzang uit ‘After The Gold Rush’, de dronken songs uit de sloot van ‘Tonight’s The Night, de barstool en andere blues uit ‘Zuma’, de grooves van ‘Everybody Knows This Is Nowhere’, de kilometersmalende solo’s uit ‘Ragged Glory’ en de mooiste poëzie uit ‘On The Beach’. Bij LeNoise wordt het all one song.

Erik Ex

zo 30 oktober @ 16:00 –

Een reis door onderwijsland. In zijn lezing zal Erik zijn ervaringen en observaties met ons delen en ons wereldbeeld wellicht een beetje doen kantelen.

Pynarello Party

zo 23 oktober @ 20:00 –

Een rebellencollectief gesneden uit flexibel schuimrubber. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Pynarello is een rebellenclub, een next generation met de grootste talenten van dit moment. Vier Pynarello’s vijfde verjaardag met de Vijfde van Beethoven, een levend stuk met voelbare emoties, dynamiek en energie.

Kleefstra Bros & Michał Jacaszek

do 20 oktober @ 20:00 –

Friese spoken word. IT DEEL is het meerjarige project van de Kleefstra Bros samen met productiehuis Popfabryk. De desastreuze aantasting van de natuur vormt de onderliggende drijfveer voor IT DEEL. Gezamenlijk met gastmuzikanten werken ze in de Thomaskerk in Katlijk aan nieuw materiaal in relatie tot de thematiek.

Boy van der Wal – Hard Werken

zo 2 oktober – zo 13 november @ Hele dag –

De naoorlogse wederopbouw van Rotterdam loopt door de familie Van der Wal; zijn grootvader ontwierp in die tijd gebouwen waaruit details, zoals ramen, nu hun weg vinden in schilderijen en sculpturen van Boy. Gebruikmakend van bouwmaterialen en geïnspireerd door de architectonische methodieken uit de jaren vijftig, creëert Van der Wal series ramen en balkons.
De opening is op 2 oktober om 16:00 uur.

Ferry Zandvliet

zo 25 september @ 16:00 –

‘Beter na Bataclan’ Zijn verhaal gaat over veerkracht en verbinding. Maar ook over tegenslag als uitdaging zien en streven naar de beste versie van jezelf.

SMANDEM.

zo 18 september @ 14:30 –

SMANDEM. is een jonge, vierkoppige band die een frisse variant van jazz maakt met invloeden van R&B, soul en hiphop. Tijdens hun energieke, uptempo liveshows bestaat hun setlist uit zowel eigen composities als gemoderniseerde versies van bestaande jazzstukken.

BMB con.

do 15 september @ 20:00 –

Presentatie van het project ‘Over de Grens – de Overkant’, waar al sinds 2017 aan gewerkt wordt… aan de IJssel.
“Oorspronkelijk hebben we dit project ook geprobeerd uit te voeren bij de Lek, maar die rivier stroomt te langzaam.”

Snackbar the Ambassador

do 18 augustus @ 20:00 –

Gekleed in uitgebreide kostuums bedient deze eenmansband een reeks samplers, drummachines, synthesizers, snaar- en percussie-instrumenten om ontwrichtende maar aanstekelijke en zeer dansbare live optredens te creëren. De avond wordt afgesloten door Jehudi van Dijk, die ons trakteert op het beste van de jaren 90. En welja, misschien is Meneer De Perifeer ook van de partij. Al met al geen avondje om stil te zitten dit keer.

ŌTONN

do 21 juli @ 20:00 –

Een indrukwekkend elektro-akoestisch duo, bestaande uit zangeres Andrea Silvia Giordano en drummer Nicholas Remondino. Ze creëren pluriforme improvisaties waarbij zwevende, verstilde momenten worden gecombineerd met luidruchtige en groovy passages.

première: Hayat

wo 29 juni @ 20:30 –

Een theatervoorstelling met 7 kleurrijke, prachtige, enthousiaste vrouwen uit Terweijde, Voorkoop en andere delen van Culemborg. Zij delen hun levensverhaal met elkaar en met jullie!

Try-out: Hayat

ma 20 juni @ 20:30 –

Een theatervoorstelling met 7 kleurrijke, prachtige, enthousiaste vrouwen uit Terweijde, Voorkoop en andere delen van Culemborg. Zij delen hun levensverhaal met elkaar en met jullie!

Gareth Davis

do 16 juni @ 20:00 –

Basklarinettist Gareth Davis speelt het stuk ‘Theatre Of The Mind’ wat speciaal voor hem is gecomponeerd door Roland Dahinden tijdens de 10e editie van de artist meetup An Evening at the Factory.

Dekoor Close Harmony

zo 12 juni @ 19:00 –

30 jonge, muzikale (oud-) studenten uit Utrecht zingen jazz en pop, en experimenteert met gospel, klassiek en andere muziekstijlen. Onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty zingt Dekoor a capella of met ondersteuning van een jazzcombo.

Wim van der Ende

zo 22 mei @ 16:00 –

“De geheimen van het Pieterpad” Lezing over de oude cultuurlandschappen die voer levert voor de geest en genoeg stof om na te praten onder het genot van een pint.

Ensemble Extra Ordinair + Ilja Komarov & Trixa Arnold

do 19 mei @ 20:00 –

Nora Mulder en Han Buhrs zijn Ensemble Extra Ordinair. Leuk is mogelijk anders, maar niets is amusanter dan met bloedige ernst vertolkte eigenaardigheden tijdens deze editie van an Evening at the Factory. In de muziekperformance SHAME ON YOU draait het om waar mensen zich over schamen, wereldwijd, in onze tijd! Dit is een intieme, informele en (voor wie wil) interactieve performance met muziek en verhalen.

expositie Miriam Hup

vr 29 april – zo 19 juni @ Hele dag –

“Wat gebeurt er als mijn verbeelding het overneemt binnen de muren van mijn eigen huis?”
Geïnspireerd door elementen uit het dagelijks leven, zoek de beeldend kunstenaar naar beelden die ze transformeert met kinderlijke verbeeldingskracht en verwondering.

Danielle Lemaire + Tapage

do 28 april @ 20:00 –

De titel van de performance van Danielle tijdens de 8e editie van an evening at the factory is ‘The winterman is strong, grabs all that she needs, steps on human beings’. Tapage gaat met een zelfgebouwd instrument op onderzoek naar de artistieke productie van betekenissen.

Floortje Scheepers

zo 24 april @ 16:00 –

Lezing over hoe we in de zorg en in de samenleving (zijn gaan) denken over mentale ontregeling, die voer levert voor de geest en genoeg stof om na te praten onder het genot van een pint. 

Componistenatelier

zo 17 april @ 14:30 –

Word meegenomen in het proces van het componeren. Meer snappen van kunst, iets leren en vermaakt worden. Met als gasten: Violiste Roos van Well en klarinettiste Angela Kreeftmeijer.

Moving Guitars

vr 18 maart @ 20:30 –

Een voorstelling waarbij muziek, beeld en dans met elkaar in dialoog gaan. Verfijnde oude dansen op de barokgitaar vs ruige nieuwe klanken op de elektrische gitaar.

Stekkerdoos

do 17 maart @ 20:00 –

Jessie Hoefnagel onderzoekt de grenzeloosheid van muziek, personages, fictie en realiteit in ‘Kalender’; een met de hand geïllustreerde film met live muziek.

TokTek

do 17 februari @ 20:00 –

Tom Verbruggen is een moderne Robinson Crusoe, genietend van zijn leven als een schipbreukeling in een wonderland van elektronische muziek. Kom hier een paar uurtjes van meemaken tijdens deze editie van an Evening at the Factory.

Maarten Ducrot

zo 28 november @ 15:00 –

Lezing over parallellen tussen wielrennen en het dagelijks leven die voer levert voor de geest en genoeg stof om na te praten onder het genot van een pint.

Cor Bakker en Teus Nobel

zo 21 november @ 14:30 –

Eén van Nederlands populairste pianisten speelt samen met een rijzende ster in de Nederlandse jazzscene. Een jonge trompetist met als motto: Impossible Is Nothing. Cor Bakker, eerder te gast bij JJP, weet op een prachtige manier het beste uit zijn medespeler te halen.

Bonhoeffer – Wie ben ik?

za 20 november @ 20:30 –

In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard Bonhoeffer op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’.

Bonhoeffer 75 de afsluiting

za 20 november @ 14:00 –

De 75-jarige herdenking van de terechtstelling van Bonhoeffer (9 april 2020) was voor de Roos van Culemborg aanleiding een groot landelijk twee jaar durend project op te zetten. Vertrekpunt de gedichten die hij schreef voor familie, vrienden en zijn verloofde vanuit de gevangenis.

Popquiz

za 23 oktober @ 20:00 –

Voor muziekliefhebbers die hun muziekkennis eens willen testen.
De popquiz wordt op individuele basis of als team gespeeld en bevat veel kennisvragen over de periode van 1960 tot 2015. Absolute kennis over de gehele periode is niet nodig. Voor het winnende team is per teamlid een muziekbon van € 10,00

Harald Austbø

do 21 oktober @ 20:00 –

In zijn optreden combineert hij zijn theatrale kwaliteiten, zoals het transformeren in personages en het leveren van maatschappijkritiek , met eigentijdse cello-technieken en human beatbox.

Gezicht van het Gezicht

za 2 oktober – zo 3 oktober @ 12:00 –

Afgelopen week zijn de kinderen in de leeftijdsgroep tien tot twaalf van groep 6, 7 en 8 van de Agora afdeling van de Beatrixschool en groep 7 en 8 van de Oranje Nassauschool Parijsch (beide zijn onderdeel van CPOB) in de workshop van De Vrijstad Drukker uitgedaagd om een zelfportret te maken door middel van kartondruk. Ze zijn enthousiast aan de slag gegaan en het is een mooie en bonte verzameling van kunstwerken geworden!